Fenerbahçe Beko, Promotey'e kaybetti

Pınar Cup’ta turnuvanın ikinci maçında Fenerbahçe Beko, BC Prometey ile karşılaştı. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Prometey 93-89 kazandı.

Fenerbahçe Beko, Promotey'e kaybetti
23 Eylül 2022 - 23:48 - Güncelleme: 24 Eylül 2022 - 00:11
HABER: Hüseyin Demir

FENERBAÇE BEKO'DAN BASİT TOP KAYIPLARI

Fenerbahçe Beko; Melih, Gudurıc, Şehmus, Motley ve Metecan beşiyle saha çıkarken maçın ilk sayısı Şehmus Hazer'den geldi. Motley, çember altı bitirişiyle maça iyi başladı. Motley-Hogue arasında pota altındaki mücadele sert başladı. Koç Itoudis Şehmus’u bir numara oynattığında hücum organizasyonunda istediği düzeni kuramadı. Prometey hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla skoru 16-12 yaparak öne geçti. Maçın ilk molası Itoudıs’den geldi. Mola dönüşünde Fenerbahçe Beko’nun top kayıpları devam ederken Prometey Stephens ve Hogue ikilisi ile farkı çift hanelere çıkardı. Calathes, Booker, Pıerre üçlüsü oyuna girdiğinde Fenerbahçe Beko hücumu hızlandı. Bc Prometey ilk çeyreği 29-21 önde bitirdi.



MOTLEY SKOR YÜKÜNÜ TAŞIDI
İkinci çeyreğe Fenerbahçe Beko, Booker’ın sayısı ile başladı. Calathes ve Edwards ikilisinin oyuna yön vermesiyle  sarı-lacivertliler üst üste sayı bularak farkı eritti. Koç Itoudis mola aldıktan sonra İsmet Akpınar oyuna dâhil oldu. Tam saha baskıya başlayan Prometey hücum düzeninde istediği skoru üretemedi. Pıerre’in pas arasını Şehmus hızlı hücumla bitirerek tribünleri ayağa kaldırdı. Motley, ikinci çeyrekte hem hücumda hem savunmada takımına katkı vermeye devam etti. İsmet Akpınar’ın üçlüğü ile farkı 1’e indirdi. İlk yarının bitiminde oyunda gerginlik yaşanırken sportmenlik dışı faulden İsmet Akpınar 2/2 isabetle attı. Ukrayna temsilcisi ilk yarıyı 46-45 önde bitirdi. Motley 10 sayı,3 ribaund ile ilk yarıda takımına önemli destek verdi. İlk yarıda Prometey toplam 16 top kaybı yaptı.


İKİNCİ YARI FENERBAHÇE BEKO GERİ DÖNDÜ
İkinci yarıya Fenerbahçe Beko Hayes’in orta mesafe şutuyla başladı. İsmet Akpınar’ın asistini Motley bitirdi. İki takımda savunmada sertliği artırdı. İsmet Akpınar faul problemi nedeniyle erken kenara geldi. Üçüncü çeyrekte Promotey skor üstünlüğünü elinde tutarken çeyreğe Clavell damga vurdu. Guduric’in üçlüğü ile skor 52-52 oldu ve koç Gınzburg molayı aldı. Gıan Clavell arka arkaya bulduğu sayılarla farkı çift hanelere çıkardı. Yayın gerisinden Guduric ve Melih zor atışlarla isabet bulamayınca sarı-lacivertliler pota altından da skor üretemedi. Clavell faul çizgisinden bulduğu sayılar ile skoru 71-59’a taşıyarak final periyoduna önde girdi.



ŞEHMUS YETMEDİ 
Fenerbahçe Beko, final periyoduna Melih Mahmutoğlu’nun sağ forvetten attığı üçlük ile başladı. Pick and roll oyunu ile Dustın Hougue çember altından skor üretmeye devam etti. Şehmus, Metecan ikilisi takımına enerji ve dinamizm katarak farkı eritti ve skor 72-78 oldu. Oyunun kontrolü el değiştirerek Fenerbahçe Beko geri döndü. Şehmus hem içerden hem dışardan skor üreterek sazı eline aldı ve takımına liderlik yaparak farkı 2’ye indirdi. Maçın bitimine 1 dakika kala Melih Mahmuoğlu’nun üçlüğü sayesinde Fenerbahçe 89-88 skorla uzun bir aradan sonra öne geçti. Lypovyy sol dipten isabetli üçlüğü ile Prometey öne geçti ve koç Itoudis molayı aldı. Mola dönüşü skor üretemeyen Fenerbahçe Beko 83-89 skorla salondan mağlup ayrıldı. Prometey’de Caleb Agada 18 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile maça damga vurdu. Gıan Clavell 14 sayı, 6 ribaundla mücadele ederken Kennedy 16 sayı, 6 asist ile takımına önemli katkı verdi. Fenerbahçe Beko’da Şehmus 22 sayı, 5 asistle mücadele etti. Motley, 14 sayı, 9 ribaund ile oynadı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum