Fenerbahçe Beko Grigonis'i engelleyemedi

Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague'in normal sezon 6. maçında Zalgiris Kaunas'ı konuk etti. Temsilcimizi desteklemeye gelen binlerce taraftar, 40 dakika boyunca Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda muazzam bir atmosfer oluşturdu.

Fenerbahçe Beko Grigonis'i engelleyemedi
01 Kasım 2019 - 23:04 - Güncelleme: 27 Şubat 2020 - 00:21
Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague'in normal sezon 6. maçında Zalgiris Kaunas'ı konuk etti. Temsilcimizi desteklemeye gelen binlerce taraftar, 40 dakika boyunca Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda muazzam bir atmosfer oluşturdu.

Sarı Kanaryalar, maçın ilk hücumunda Ali Muhammed ile içeriden isabet buldu. (9.40) Ancak Fenerbahçe Beko, ilk dakikalarda, savunmada boyalı alanı zaman zaman boş bıraktı. Zalgiris Kaunas, Ali Muhammed'in basketine Alex Perez ile karşılık verdi. (8.10) Daha sonra Nando De Colo - Arturas Milaknis düellosu şeklinde geçen süre içinde Jan Vesely, hücumda düşük konsantrasyonla oynadı ve üstünlük kurabilecek fırsatları kaçırdı. Zalgiris ise, daha düzenli hücum etti. Maçın ilk televizyon molasına Litvanya temsilcisinin 11-9'luk üstünlüğüyle girildi. (4.16) Mola sonrasında Kostas Sloukas, Jan Vesely ve Nando De Colo ile ivme yükselten Fenerbahçe Beko, 14-13 öne geçti ve Zalgiris Kaunas Başantrenörü Sarunas Jasikevicius'a mola aldırttı. (2.03) Fakat kalan sürede eşitlik oluştu ve ilk 10 dakika 17-17'lik beraberlikle sonuçlandı. Joffrey Lauvergne, çeyreğin bitimine 7.9 saniye kala, aldığı faul sonrasında serbest atışları kaçırdı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında, iki takım da hücumlarda birbirlerine cevap verirken, Kostas Sloukas - Jan Vesely ikilisi ile hücumda etkili olan Fener, molaya girilirken 29-26'lık bir skor üstünlüğü oluşturdu. (4.54) İlerleyen dakikalarda, Zalgiris'in hücumdaki karşılıkları sürmesine karşın, bulduğu 3 sayılık basketlerle daha avantajlı konuma gelen temsilcimiz, 26-26'lık eşitliğin ardından oluşturduğu 12-3'lük seri ile farkı 9 sayıya çıkardı. (1.03) Son dakikayı Nando De Colo ile etkili bir şekilde oynayan Fenerbahçe Beko, devre arasında soyunma odasına 40-33 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan Zalgiris Kaunas, 8-3'lük bir mini seri ile farkı 2 sayıya kadar düşürdü. (6.52) Televizyon molası sonrasında Alex Perez ile 47-47'lik beraberliği sağlayan Zalgiris'e karşı Nando De Colo'nun üçlüğü ve Joffrey Lauvergne'in ters turnikesiyle 52-47 öne geçti. (3.25) Fark tekrardan kapansa da, Kostas Sloukas ve Nando De Colo yine sorumluluk aldı. Ayrıca, Litvanya temsilcisinin erken faul problemine girmesini iyi değerlendirip serbest atışlardan önemli sayılar bulan Fenerbahçe Beko, son 10 dakikaya 59-52'lik üstünlükle girdi. Zalgiris Kaunas, oyuna tutunup maça ortak olmaya çalıştı. Litvanya temsilcisi, Derrick Williams'ın 3 sayılık basketinin ardından hücumda toparlandı ve son 4 dakikaya girilirken farkı 2 sayıya düşürüp skoru 69-67'ye getirdi.

Maçın kırılma noktası, bitime 47.2 saniye kala oldu. Zalgiris'te Nigel Hayes, basket faulden 2+1 sayılık katkı sağlayıp farkı 1 sayıya indirdi. 76-75 önde olan ve Nando De Colo'nun 5 faulle oyundan çıkmasından sonra önemli bir sayı opsiyonunu kaybeden Fenerbahçe Beko, bir sonraki hücumdan eli boş döndü. Güncel spor haberleri durumu farklı yansıttı. Zalgiris Kaunas, Marius Grigonis'in içeriden bulduğu basketle 77-76 öne geçti. Temsilcimizde Jan Vesely, son hücumda topla buluştu. Fakat Vesely'nin şutu potaya değmedi. 3.2 saniye kala faul alan Grigonis, serbest atışları kaçırmadı. Kostas Sloukas'ın uzaktan attığı son saniye basketi denemesi de isabetli olmadı ve Fenerbahçe Beko, mücadeleden 79-76 mağlup ayrıldı.

EuroLeague'deki altıncı maçında beşinci yenilgisini alan Fenerbahçe Beko'da maçın en skorer oyuncusu Nando De Colo, 29 sayı kaydederken, Kostas Sloukas ise 13 sayı ve 9 asistle mücadele etti. Zalgiris'e galibiyeti getiren Marius Grigonis, 19 sayı ve 4 ribaundla oynadı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum