Fenerbahçe Beko galibiyet serisini sürdüremedi

THY EuroLeague’de Fenerbahçe Beko, normal sezonun 20. maçında Barcelona’yı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk etti.

Fenerbahçe Beko galibiyet serisini sürdüremedi
16 Ocak 2020 - 22:50
THY EuroLeague’de Fenerbahçe Beko, normal sezonun 20. maçında Barcelona’yı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk etti.

Maça etkili başlayan Barcelona oldu. Katalanlar, Cory Higgins’in 3 sayılık basketinin ardından Victor Claver ve Adam Hanga’dan sayılar bularak 7-0’lık bir seri oluşturdu. (7.41) Fenerbahçe Beko ise, bu süre içinde 3 top kaybı yaptı. Hücumda etkili olamayan temsilcimize karşı Adam Hanga’nın serbest atış isabetleri ve Nikola Mirotic’in orta mesafeden kaydettiği basket, Barça’nın farkı çift hanelere çıkmasına neden oldu. 11-0 geriye düşen Fenerbahçe Beko’dan erken mola geldi. (6.47) Sarı Kanaryalar’ın ilk sayıları, Malcolm Thomas’ın serbest atıştan kaydettiği basketlerle geldi. (11-2, 6.24) Ayrıca, karşılaşmanın hakem üçlüsünün de temsilcimiz aleyhine çaldığı basit ve hatalı kararlar, taraftarların tepkisini topladı. Fenerbahçe Beko, arayı kapatmaya çalışsa da, ilk 10 dakika Barcelona’nın 24-12’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe Kyle Kuric ve Malcolm Delaney’in 3 sayılık basketleriyle başlayan Barça, farkı 18 sayıya kadar çıkardı ve Fenerbahçe Beko’dan bir erken mola daha geldi. (30-12, 8.24) Temsilcimiz, mola sonrasında, hücumda Nando De Colo önderliğinde iyi bir ivme yakaladı. Akabinde Jan Vesely ve James Nunnally’den de sayı katkıları alan Sarı Kanaryalar, aradaki farkı eritmeyi başardı ve 10-3’lük seriyle skoru 33-27’ye getirdi. (4.10) Taraftarının da desteğiyle oyunda kontrolü sağlamaya başlayan ve hücumda daha etkili olan Fenerbahçe Beko, yakaladığı seride durumu 17-5’e getirerek farkı 1 sayıya indirdi. (35-34, 2.34) Fakat Barcelona, kalan sürede skor üstünlüğünü korudu ve devre arasında soyunma odasına 42-39 önde gitti.

Katalanlar, üçüncü çeyreğe Brandon Davies’in basketleriyle başlayarak tek başına 6-2’lik bir mini seri yaptı veskoru 48-41’e getirdi. Fenerbahçe Beko’dan skorda Davies’e karşılık verse de eşitliği sağlayacak veya öne geçecek sayıları bulamadı. Çeyreğin televizyon molasında Barcelona’nın 52-48’lik üstünlüğü vardı. (4.06) Mola sonrasında Malcolm Delaney ve Victor Claver’den sayı katkıları alan Barça, saniyeler içinde farkı 9 sayıya çıkarttı. (57-48, 3.11) Fener’de arayı kapatmak için James Nunnally, 3 sayılık basketlerle devreye girse de, Victor Claver’den kritik yerlerde yararlanan Barcelona, dördüncü çeyreğe 61-56 önde girdi.

Ancak temsilcimiz, son 10 dakikaya etkili bir giriş yaptı. Sarı Kanaryalar, 2 dakika dolmadan, 62-61’lik skorla bu maçta ilk kez öne geçti. (8.08) Geriye düşen Barcelona, erken mola aldı. Mola sonrasında karşılıklı sayıların ardından kontrolü yeniden sağlamaya başlatan Katalanlar, Malcolm Delaney'in 3 sayılık basketiyle farkı bir kez daha çift hanelere çıkardı. (76-66, 2.35) Kalan süre, Fenerbahçe Beko'nun maça ortak olması için yeterli olmadı ve mücadeleden 80-74 mağlup ayrıldı.

3 maç aradan sonra galip gelen Barcelona'da maçın en skorer ismi Victor Claver 17 sayı kaydederken, Nikola Mirotic de 12 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı. 3 maçlık galibiyet serisi son bulan Fenerbahçe Beko'da Kostas Sloukas'ın 14 sayı ve 11 asistlik double double performansı, Barça'yı mağlup etmek için yeterli olmadı.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları