Fenerbahçe Beko Final Four'a kalamadı

THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, Playoff Çeyrek Final Serisi'nin 3. maçında, sahasında CSKA Moskova'ya 85-68 mağlup oldu. Seriyi 3-0 kaybeden temsilcimizin bu sezon Avrupa macerası sona erdi.

Fenerbahçe Beko Final Four'a kalamadı
28 Nisan 2021 - 22:41
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

Maça Nando De Colo ve Jan Vesely’nin basketleriyle başlayan Fenerbahçe Beko, 1 dakika 40 saniyede 6-0’lık bir seriyle giriş yaptı ve bunun üzerine CSKA Moskova’dan erken bir mola geldi. Ancak mola sonrasında temsilcimizin etkili oyununda bir düşüş olmadı; aksine daha istekli ve mücadeleci bir takım sahaya çıktı. Tarık Biberovic’in basket faulden 2+1 sayılık katkı ve Nando De Colo’dan gelen üçlük, farkın çift hanelere çıkmasını sağladı. (12-0, 7.09) 3 buçuk dakikadan fazla bir sürede sayı bulamayan CSKA’nın ilk basketi ise, Will Clyburn’ün 3 sayılık isabeti oldu. Rusya temsilcisi, Clyburn ile bir arayı kapatma çabasına girse de, ilk 10 dakika Fener’in 24-17’lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Rusya temsilcisi, ikinci çeyreğe hızlı bir giriş yaparak farkı 3 sayıya düşürdü. (24-21) Daha sonra Fenerbahçe Beko hakemlerin tartışmaya açık kararlarına rağmen skordaki üstünlüğünü korudu. Fakat CSKA Moskova, Will Clyburn ve Iffe Lundberg’in hücumda etkili olmasıyla oyunun seyrini kendi lehine çevirdi. Bir ara farkı 7 sayıya kadar çıkaran CSKA, devre arasında soyunma odasına 44-39 önde gitti. Fenerbahçe Beko, Lorenzo Brown’ın son saniye basketiyle farkı 5 sayıya indirdi.

Üçüncü çeyrek Fenerbahçe Beko için hiç iyi başlamadı. Çeyrekte henüz 1 buçuk dakika dolmamışken, teknik faul alan Jan Vesely, 5 faulle oyun dışı kaldı. (8.43) Birçok sorunla uğraşan temsilcimiz karşısında arayı açmaya başlayan CSKA Moskova, son 10 dakikaya 71-50 önde girdi. Dördüncü çeyrekte aradaki farkı koruyan Rusya temsilcisi, mücadeleden 85-68 galip ayrıldı.


Seriyi 3-0 kazanarak Final Four'a kalan CSKA Moskova'da maçın en skorer oyuncusu Will Clyburn, 34 sayı ve 7 ribaund ile öne çıktı. Fenerbahçe Beko'da Nando De Colo, 22 sayı, 2 ribaund ve 3 asist kaydetti. CSKA'nın yarı finaldeki rakibi, Anadolu Efes-Real Madrid eşleşmesinin galibi olacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum