Fenerbahçe Beko'dan Kızılyıldız'a fark

Sarı Kanaryalar, Igor Kokoskov yönetimindeki ilk maçında galibiyete ulaştı.

Fenerbahçe Beko'dan Kızılyıldız'a fark
02 Ekim 2020 - 22:20 - Güncelleme: 02 Ekim 2020 - 22:26
Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague 2020-2021 sezonunun ilk maçında, Kızılyıldız'ı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda konuk etti. 


Karşılaşma öncesinde geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Kızılyıdız oyuncusu Michael Ojo ve Koronavirüs'e yenik düşen CSKA Moskova'nın doktoru Roman Abzhelilov için saygı duruşunda bulunuldu. 

Maçın ilk dakikalarında Sırbistan temsilcisinde Langston Hall, Fenerbahçe Beko'da ise Edgaras Ulanovas öne çıktı. Üçlüklerin göze çarptığı ilk 5 dakikada Kızılyıldız'ın 10-8'lik üstünlüğü oluştu. Maçın ilk televizyon molası sonrasında Danilo Barthel ve Jan Vesely'den sayılar bulan Fener, rakibi karşısında 12-10 öne geçti. (4.02) Konuk ekip ilerleyen dakikalarda faul problemine girdi. Bunu iyi değerlendiren Fenerbahçe Beko, Ulanovas ve Ali Muhammed'in 3 sayılık basketleriyle ilk 10 dakikayı 24-20 önde tamamlamayı başardı.

İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlasa da, bu durum Başantrenör Igor Kokoskov'un istediği gibi değildi ve Kızılyıldız skoru 28-24 yaptığında Sarı Kanaryalar'dan erken mola geldi. (7.32) Fenerbahçe Beko, mola dönüşünde istediği skorları üretmekte zorlansa da, Sırbistan temsilcisinin başta hücum fauller olmak üzere yaptıkları top kayıpları, skor üstünlüğünün Fener'de kalmasını sağladı. Daha sonra Kızılyıldız'ın faul problemi yeniden ortaya çıktı ve direnci kırılmaya başlayan rakibi karşısında daha iyi hücum eden Fenerbahçe Beko, aradaki farkı çift hanelere çıkardı. (35-25, 2.53) Oyundaki etkisini arttıran Sarı Kanaryalar, devre arasında soyunma odasına 42-30 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe Edgaras Ulanovas ile etkili başlayan Sarı Lacivertliler, 2 dakika dolmadan farkı 16 sayıya çıkarttı ve Kızılyıldız'dan erken mola geldi. (48-32, 8.09) Sırbistan temsilcisi, zaman zaman kritik 3 sayılık basketler bulsa da, maçın genelinde Fenerbahçe Beko'nun hem hücumda hem de savunmada oyuna hakimiyeti söz konusuydu.

Son 10 dakikaya 57-41 önde giren Fenerbahçe karşısında art arda basketler bulan Kızılyıldız, farkı 11 sayıya indirirken maça tutunmak için ümitlendi. (57-46, 8.26) Ancak Sırbistan temsilcisinde skorer isimler Langston Hall ve Jordan Loyd'un faul problemi yaşaması, Sarı Lacivertliler'e büyük bir avantaj sağladı. 

Mücadeleden 77-63 galip ayrılan Fenerbahçe Beko'da Lorenzo Brown, eski takımına karşı 17 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Edgaras Ulanovas 13, Nando De Colo 12 ve Ali Muhammed 11 sayıyla çift hanelerde skor üreten isimlerdi. Kızılyıldız'da Jordan Loyd, 15 sayı kaydetti. 

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

Fotoğraf: Bertan Erman / Ribaund Dergi

YORUMLAR

  • 0 Yorum