Fenerbahçe Beko BSL'ye farklı başladı

Basketbol Süper Ligi'nin 1. hafta Pazar Gecesi maçında Sigortam.net İTÜ Basket ile Fenerbahçe Beko, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Beko BSL'ye farklı başladı
29 Eylül 2019 - 21:49
Basketbol Süper Ligi'nin 1. hafta Pazar Gecesi maçında Sigortam.net İTÜ Basket ile Fenerbahçe Beko, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Beko, yeni yıldızı Nando De Colo'dan bulduğu basketlerle 7-2'lik bir başlangıç yaptı. (7.32) Sigortam.net İTÜ Basket'in bu süre içindeki sayıları Ramazan Tekin'den geldi. Akabinde Yunus Akçay ile sayılar bulan İTÜ, 7-7'lik eşitliği sağladı. (6.41) Ancak Fener, Derrick Williams ve Gigi Datome ile eşitliği kendi lehine bozdu. Sarı Kanaryalar, maçın ilk televizyon molasına 12-9 önde girdi. (4.43) Mola sonrasında Nando De Colo ile Yunus Akçay arasında mini düello oldu. Fenerbahçe Beko, De Colo ile son saniyede kaydettiği basketle ilk 10 dakikayı 19-15 önde tamamladı.

Sarı Kanaryalar, ikinci çeyreğe Vladimir Stimac'ın basketiyle başlayarak farkı 6 sayıya çıkardı. Sigortam.net İTÜ Basket Başantrenörü Andaç Yapıcıer, çeyreğin başlamasından 53 saniye sonra mola aldı. (9.07) Mola sonrasında ivmeyi yükselten Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed'in art arda bulduğu basketlerle farkı çift hanelere çıkardı. İTÜ, kısa sürede ikinci molasını aldı. (7.25) Fener'in yükselen ivmesi, Arılar'ın molalarıyla aksamadı. Özellikle Melih Mahmutoğlu'nun üçlükleriyle arayı yavaş yavaş açan Fenerbahçe Beko, devreye 41-25'lik üstünlükle girdi.

Sigortam.net İTÜ Basket, üçüncü çeyreğe etkili başladı ve farkı bir ara 12 sayıya kadar indirdi. (7.11) Ancak Fenerbahçe Beko, başta Nando De Colo olmak üzere oyuna iyice ağırlığını koydu. Son 10 dakikaya 60-41 önde giren Sarı Kanaryalar, karşılaşmayı 90-57 kazandı.

+1 averajla liderliğe yükselen Fenerbahçe Beko'da maçın en skorer oyuncusu Nando De Colo, 21 sayı, 6 asist ve 2 top çalma ile karşılaşmaya damgasını vurdu. Sigortam.net İTÜ Basket'te Yunus Akçay, 18 sayı, 4 asist ve 2 ribaundla oynadı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri: https://www.fibalivestats.com/u/TBF/1375931/bs.html

YORUMLAR

  • 0 Yorum