FB Beko namağlubiyetini Galatasaray Derbisi'nde bıraktı

ING Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında Galatasaray Doğa Sigota, Kıtalararası Derbi'de Fenerbahçe Beko'yu konuk etti.

FB Beko namağlubiyetini Galatasaray Derbisi'nde bıraktı
27 Ekim 2019 - 17:12
ING Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında Galatasaray Doğa Sigota, Kıtalararası Derbi'de Fenerbahçe Beko'yu konuk etti.

Galatasaray Doğa Sigorta, maça Zach Auguste ile etkili başlasa da, Fenerbahçe Beko genellikle Nando De Colo ile hücumda karşılık verdi. İki takımın da birbirini denediği 5 dakikanın ardından, maçın ilk televizyon molasında Fenerbahçe'nin 12-8'lik üstünlüğü vardı. (4.48) Galatasaray, mola sonrasında topu oyuna sokmadan, Ben Moore'un hücum faulü ile faul hakkını doldurdu. Aslanlar'ın savunma direncini kıran Fenerbahçe Beko, 10-0'lık bir seri ile farkı 9 sayıya çıkardı. (2.39)  Bu sürede Galatasaray Doğa Sigorta molası geldi. Ancak Sarı Kanaryalar, çeyreğin bitimine 2 dakika kala, Kostas Sloukas ile bulduğu basketle skor aralığını çift hanelere yükseltti. Galatasaray, farkın açılmasına izin vermese de, ilk 10 dakika Fenerbahçe Beko'nun 21-17'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyrekte Galatasaray Doğa Sigorta, hücumda daha toparlanmış bir vaziyette başladı. Bunun sonucunu alan Aslanlar, Aaron Harrison'ın kaydettiği 3 sayılık basketle farkı 1 sayıya indirdi. (6.26) Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu'nun 2 sayılık basketleri ile sayılarda karşılık verse de, Can Korkmaz'ın dış atış isabeti, skora 32-32'lik eşitliği getirdi. (2.49) Kalan sürede beraberlik durumları, Fenerbahçe'nin lehine bozuldu. Sarı Kanaryalar, devre arasında soyunma odasına 37-35'lik üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyrek Jan Vesely - Greg Whittington eşleşmesinin öne çıktığı bir şekilde başladı.Bu eşleşmeden 5 sayı çıkaran Whittington, Galatasaray Doğa Sigorta'yı 40-39 öne geçirdi. (8.06) Fenerbahçe Beko da, hücumda sayılarla karşılık verdi ve iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Çeyreğin televizyon molasına 46-46'lık beraberlikle girildi. (4.54) Özellikle atletik uzunlarıyla etkili olan Galatasaray, son 10 dakikaya 58-55 önde girdi.

Dördüncü çeyreğe Can Korkmaz ve Greg Whittington'ın 3 sayılık basketleriyle başlayan Aslanlar, farkı 7 sayıya kadar çıkardı. (8.41) Akabinde Aaron Harrison'ın basketiyle 9-2'lik bir seri oluşturan Galatasaray Doğa Sigorta, oyuna hakim olmaya başladı ve Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic erken molaya başvurdu. (7.27) 1 dakika 10 saniye sonra Tai Webster 3 sayılık basket kaydetti. Bu isabetle Galatasaray Farkı çift hanelere çıkardI ve Fenerbahçe bir kez daha mola aldı. (6.17) Çözüm üretmekte zorlanan Sarı Kanaryalar'a karşı, özellikle hücumda etkili bir oyun çıkaran Galatasaray Doğa Sigorta, mücadeleden 83-64'lük galibiyetle ayrıldı.

Ligdeki dördüncü galibiyetini alan Aslanlar'da maçın en skorer oyuncusu Greg Whittington, 20 sayı ve 9 ribaundla yıldızlaştı. Namağlubiyeti sona eren Fenerbahçe Beko'da Nando De Colo 16 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum