Eve dönüş

Çukurova Basketbol, tarih yazan ikilisi Alina lagupova ile Liudmyla Naumenko'yu yeniden bir araya getirdi. Euroleague'in son MVP'si Iagupova ve yeniden en üst seviyeleri hedefleyen Naumenko, daha önce eşiğinden döndükleri şampiyonlukları bu defa kazanmanın hesabını yapıyor...

Eve dönüş
06 Ağustos 2020 - 11:29
OĞULCAN ÇOKSAYAR

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde, Fenerbahçe Öznur Kablo ve BOTAŞ'ın yaptığı transfer hamleleri ile şampiyonluk yarışında dengeler değişirken diğer takımlar da yarışın içinde kalmak için tüm kozlarını masaya sürdü. İki sezon önce gençleşme ve ekonomik daralma çatısı altında şampiyonluk yarışı veren kadrosunu dağıtan Çukurova Basketbol, ligde yeniden söz sahibi olacak adımlar atıyor.

Yaptığı takviyelerin yanında takımda tutulan oyuncularla kadro dengesini koruyan Mersin temsilcisi, kulübe iki tanıdık yüzü yeniden kazandırdı. 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Çukurova Basketbol forması giyen Alina lagupova ve Liudmyla Naumenko, Mersin ekibi ile 3’er yıllık sözleşmenin altına imza attı. Igaupova ve Naumenko ile anlaşma sağlayan Çukurova Basketbol, bu hamlesiyle 'şampiyonluk yarışında ben de varım' mesajını verdi.

Çukurova'nın Herbalife Nutrition KBSL'de normal sezon birinciliği ve play-off ikinciliği, EuroCup Women'da çeyrek final gördüğü ve 32 maçlık yenilmezlik serisi yakaladığı sezonda Iagupova ve Naumenko'nun saha içi uyumu başarıya giden yoldaki en büyük etkendi. Tarihi başarıların yaşandığı 2018-19 sezonunda lagupova ligde 19 sayı, 5.4 ribaund, 6.9 asist ortalamaları yakalamış Naumenko ise; aynı sezonu 10.6 sayı, 5.9 ribaund, 2.3 asist ortalamalarıyla noktalamıştı. Mersin temsilcisinin sıçrama yapmasında hatırı sayılır bir pay sahibi olan lagupova, ayrıca kulüp tarihinin 1.000 sayıya ulaşan ilk oyuncusu olmuştu.

Geçtiğimiz sezonu '4 kupada başarı' hedefiyle turnuvalara ambargo koyan Fenerbahçe Öznur Kablo'da tamamlayan Alina Iagupova, 'Beyaz Sezon' ilanına kadar Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası zaferi yaşarken, Euroleague Women'da da çeyrek finale adını yazdıran takımında harikalar yaratmıştı.

Bu sezon Avrupa kulvarında çıktığı 13 karşılaşmada 21.3 sayı, 5.7 ribaund ve 5.4 asist ortalamaları ile mücadele Alina Iagupova, enfes performansının ödülünü Euroleague'in MVP'si seçilerek aldı. Ukraynalı yıldız Herbalife Nutrition KBSL'de ise, 19.8 sayı, 5 ribaund ve 4.2 asist ortalamaları tutturdu.

Sarı lacivertlilerde muhteşem bir sezon geçiren Ukraynalı yıldız, kız arkadaşının da takıma
dahil edilmesini şart koşunca kulübüyle arasında ayrılık rüzgârları esmişti. Bu gelişmenin ardından Naumenko-Iagupova ikilisi yeniden Çukurova'da bir araya geldi. Başarı çıtasını çok daha üst seviyelere çeken ve hatta Avrupa'nın en iyi oyuncusu konumuna gelen Iagupova ile yeniden üst düzey mücadeleye hazır olan Naumenko, birkaç yıl önce eşiğinden döndükleri şampiyonlukları bu defa kazanmak için ter dökecek.

Çukurova'nın yarım kalan başarıları tamama erdirmek için yaptığı bu önemli transfer hamlesi, şampiyonluk yarışında taşların yeniden dizilmesine sebep olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları