Euroleague Final-Four'un basın toplantısı gerçekleştirildi

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Belgrad'da düzenlenecek THY Euroleague Final Four turnuvasının basın toplantısında konuştu. Ataman, "İddialı bir koçum. 'Şampiyon olacağız' diyorum. Son şampiyonun başka bir iddiası olamaz" - Lacivert-beyazlı takımın milli oyuncusu Larkin: "Kupayı bir kez daha kazanıp evimize götürmek istiyoruz" dedi.

Euroleague Final-Four'un basın toplantısı gerçekleştirildi
18 Mayıs 2022 - 22:48
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan Stark Arena'da gerçekleştirilen basın toplantısına Final-Four organizasyonda yer alan takımların başantrenörleri ve birer oyuncularının yanı sıra basın mensupları katıldı. Basın toplantısında Anadolu Efes adına başantrenör Ergin Ataman ve Shane Larkin, Olympiacos adına Georgios Bartzokas ve Georgios Printezis, Barcelona adına Sarunas Jasikevicius ve Nikola Mirotic, Real Madrid adına ise Pablo Laso ve Walter Tavares yer aldı.
Ergin Ataman şu açıklamalarda bulundu:
Geçtiğimiz sezon kazanılan kupanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, "Kupayı kazanmak harikaydı. Soyunma odasında oyuncularımla, teknik ekibimle ve ailelerimizle bu mutluluğu kutlamıştık ama eminim ki bütün ülke bu zaferi sonuna kadar kutlamıştır. Eğer bu sezon da bu kupayı kazanabilirsek tekrardan yumruklarımı taraftarlarımız için kaldırıp sevineceğim" diye konuştu.

Bizim için çok zor bir sezondu
Sezona iyi başlamadıklarını ancak zaman geçtikte kendi ritimlerini bulduklarını ifade eden Ataman, "Bizim için çok zor bir sezondu. Geçtiğimiz yıl kupayı kazandıktan sonra bu sezona iyi başlayamadık. Ritmimizi sezonun ikinci yarısında yakaladık. Ama takımımın play-off'a kalmamız halinde her zaman oynadığımız basketbola geri dönüş yapacağından emindim ve bu da oldu. Sezonun en önemli anlarında kendi oyunumuzu tekrardan oynamak için doğru yolu bulduk. Bu güvenle takımımı motive ediyorum. Saha avantajı olmadan Olimpia Milano'yu elemek gerçekten zordu. Diğer takımlar gibi biz de kazanmak için buradayız. Sadece iki maç kaldı" ifadelerini kullandı.
Ben iddialı bir koçum
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Ataman, önemli bir günde önemli bir maça çıkacaklarını dile getirerek, "Atatürk'ün Türk sporuna armağan ettiği bir bayram. Türk ulusu için yarın önemli bir bayram. Buradan ben tüm Türk ulusunun bayramını kutluyorum. Tabii ki bu önemli bir maç. Sonuçta ciddi bir rakibimiz var. Sezonun en flaş basketbolunu oynayan takımlarından birisiyle karşılaşacağız. Tabii ki kazanıp 19 Mayıs'ı coşkuyla, 21 Mayıs'taki finale getirmek istiyoruz. Zor bir maç olacağı kesin. Ben iddialı bir koçum ve iddiamda devam ediyorum. Biz şampiyon olacağız. Kadrosunda bu kadar iyi oyuncular olan ve son şampiyon olan bir takımın başka iddiası olamaz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum