Ergin Ataman: '' Mutlak suretle kazanmak için sahaya çıkacağız ''

EuroBasket 2022’de Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te maçlarını oynayacak A Erkek Milli Takımımızda Başantrenör Ergin Ataman ile takım kaptanı Melih Mahmutoğlu basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Ergin Ataman: '' Mutlak suretle kazanmak için sahaya çıkacağız ''
01 Eylül 2022 - 12:53 - Güncelleme: 01 Eylül 2022 - 13:11
Yardımlaşmalı ve agresif savunma sistemi benimseyeceğiz.

Türkiye'nin A Grubu'ndaki ilk maçını Karadağ ile yapacağını hatırlatan A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, "Bu turnuvalarda maç maç düşünmemiz lazım. Karadağ'ın çok tecrübeli oyuncuları var. Özellikle pota altında Dubljevic, Avrupa'nın en skorer oyuncularından biri. Keza Simonovic de tecrübeli bir oyuncu. Kısalarda Perry, Popovic ve Mihailovic'in daha önceki maçlarda skor güçlerinin olduğunu gördük." dedi.


FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri'nde Letonya ve Sırbistan ile oynadıkları maçlarda savunmada ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Ataman, "Karadağ maçına daha tempolu, daha agresif savunmayla başlamayı planlıyoruz. Sahada stratejik olarak çok büyük değişiklikler yapacak değiliz. Şu an elimizdeki kadromuz bu. Birebir savunmalarda sıkıntı çektiğimizi gördük. Yardımlaşmalı ve agresif savunma sistemi benimseyeceğiz. Savunmanın sert olması bizim hücum gücümüzü de yükseltiyor. Çünkü hücumda tempolu oynayan bir takımız. Bunun için daha çok takım savunmasına yüklenmeye çalışacağız. Mutlak suretle kazanmak için sahaya çıkacağız." diye konuştu.

Mental ve fiziksel olarak hazırız 



A Erkek Milli  Takımı kaptanı Melih Mahmutoğlu da Karadağ maçını kazanarak, şampiyonaya iyi başlamak istediklerini dile getirdi. Letonya ve Sırbistan'a kaybettikleri maçlardan ders almaları gerektiğini anlatan Melih Mahmutoğlu, "İlk maçımızda Karadağ ile karşılaşacağız. İlk gün her zaman zor oluyor. Biz buna mental ve fiziksel olarak hazırız. İyi hazırlandık. İnşallah turnuvaya iyi başlar ve sonunu iyi getiririz. Turnuvaya iyi başlamak istiyoruz. Bu takıma hem moral hem de güven verir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum