Engin Gençoğlu | Uyum

AYOS Antalyaspor Koçu Engin Gençoğlu, "TB2L kadrosunu kurarken ilk önem verdiğimiz konu uyumdu... Transfer ettiğimiz oyuncuların büyük bir bölümü, 2-3 sezon bizimle beraber olmasını istediğimiz isimlerdi. Bizimle birlikte gelişip ileride BSL kadrosunda bile olmasını istediğimiz oyuncuları transfer ettik" diyor.

Engin Gençoğlu | Uyum
22 Kasım 2023 - 19:46 - Güncelleme: 22 Kasım 2023 - 19:53
TOLGA YENİGÜN

- Geçen sezon BSL'de Konya'da Ayos ile başlayan iş birliği bu yıl Antalya'da devam ediyor. Bu birliktelik ve Ayos'un basketbol yatırımları için neler söylersiniz?

- Ayos Grup ile yolumuzun kesişmesi ile Antalya’da takım kurulması tamamen kader ve Ayos Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Şirin’in kararlılığı sayesinde oldu. 

Konyaspor'un basketbol şubesine isim sponsoru olduğunda tanıştığım Osman Bey, sezon içinde Konyaspor Yönetimi'nden basketbol şubesini maddi - manevi bütün sorumluluğu ile almak istedi. Mevcut yönetim bunu kabul etmedi. İlerleyen süreçte ben istifa edip ayrıldım ama Osman Bey ile iletişimimiz kesilmedi. Bana bir gün basketbol takımı kurmak istediğini söyledi. Ne yalan söyleyeyim ilk başta çok da ciddiye almadım fakat kendisinin ısrarlı bir şekilde projeyi, organizasyonu ve hedefleri anlatması beni de heyecanlandırdı ve kendimi bu projenin içinde buldum. Ayos Ailesi'nin bir parçası olmaktan çok mutluyum.

SALON VE ALTYAPI DAHA ANLAMLI

- Antalya basketbolunda yıllar sonra iddialı bir organizasyon var. Antalyalıların size verdiği destek nasıl?


- Rahmetli Doğan Hakyekmez’in önderliğindeki oluşumdan sonra Antalya basketbolu uzun süre sessiz ve yatırımsız kalmıştı. Ayos Holding'in yapmış olduğu bu yatırım Antalya basketbolu ve sporu için çok değerli. Bu yatırımın, organizasyonun Antalya’ya mal olması için Antalyaspor ile işbirliği içine girdik. Uzun süredir aktif olmayan Antalyaspor'un basketbol şubesini tekrar canlandırdık. Antalyaspor Başkanı Av. Aziz Çetin ve asbaşkan Sinan Boztepe her konuda desteklerini bizlere gösteriyor. Sportif anlamda hedefimiz Avrupa kupası oynayan bir takım yaratmak olsa da asıl önemli olan, salon ve altyapı gibi projeleri de hayata geçirmektir.

TURGAY ÇATALOLUK DANIŞTIĞIM VE GÜVENDİĞİM BİR AĞABEY BENİM İÇİN...

- Basketbol camiasının önemli isimlerinden Turgay Çataloluk ile yeni bir hikâye için bir araya geldiniz. Çataloluk için neler söylersiniz?


- Turgay Abi ile Konya'da çalışma şansı yakalamıştım. Daha öncesinde Banvit organizasyondan tanıdığım biriydi. Bu projenin de içinde 'Sportif Direktör' olarak bulunması bence büyük bir şans Ayos Antalyaspor için. Kendisinin hem oyunculuk hem de yöneticilik tecrübesi tartışılmaz. Her konuda danıştığım ve güvendiğim bir abi benim için.

KISA VADEDE HEDEF BSL'YE ÇIKMAK

- Ayos Antalyaspor'a gelirsek kısa, orta ve uzun vadeli planlarınız için neler söylersiniz. TB2L için kadro kurarken nelere dikkat ettiniz?


- Öncelikle kısa vadeli plan bu sezon TB2L'de ve gelecek sene TBL'de şampiyon olup BSL'ye çıkmak... Ama en önemlisi sıfırdan kurulan bir şubenin, takımın iyi bir organizasyona sahip olması. Orta vade desek de ilk günden beri gerçekleştirmek istediğimiz konuların başında salon ve altyapı projesi var. Bu konuyla ilgili ilk günden beri şube başkanımız Av. Mehmet Arslan ve sportif direktörümüz Turgay Çataloluk projeler üstünde çalışıyorlar. Uzun vadeli planımız ise Avrupa kupası oynayan bir takım yaratmak.
 
TB2L kadrosunu kurarken ilk önem verdiğimiz konu uyumdu... Transfer ettiğimiz oyuncuların büyük bir bölümü, 2-3 sezon bizimle beraber olmasını istediğimiz isimlerdi. Bizimle birlikte gelişip ileride BSL kadrosunda bile olmasını istediğimiz oyuncuları transfer ettik.

BAŞARI İÇİN HÂLÂ DEVŞİRMEYE BAŞVURUYORSAK...

- Türk basketbolunun ve milli takımların bulunduğu mevcut durum için düşünceleriniz nelerdir? Daha iyisi için neler yapılmalı?


- 85-90 milyonluk bir ülke başarı gelmesi için devşirme oyunculardan medet umuyorsak bir yerde yanlış yapıyoruz demektir. TBL'de dahi maçların skor dağılımına bakın iki yabancı oyuncu ortalama 40-50 sayı atıyor. 

Kulüplerimizin alt yapıya bakışı, antrenörler, eğitim ve sınav sistemimiz, veliler…  Herkesin kendi payına düşen yanlışı düzeltip radikal kararlar alması şart! Ne yazık ki günümüzde her konuda hazır tüketime daha çok alışan ve üretmeyen bir toplum olduk... Bunun zararlarını sporda da görmeye başladık. 


TİPLEME
- En beğendiğiniz koç? 

- Özhan Çıvgın
- En beğendiğiniz oyuncu? 
- Furkan Korkmaz 
- En iyi ilk 5'iniz?
- Cem Ulusoy, Furkan Korkmaz, Erkan Yılmaz, Sadık Kabaca, Alperen Şengün
- En zorlu deplasman?
- Karşıyaka'da yetişmiş biri olarak bu soruya cevap vermem biraz anlamsız olur! (Gülerek) 
- Tek kelime ile Ayos Antalyaspor...
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum