Ege Üniversitesi Daçka'nın seçmeleri 31 Ağustos'ta başlıyor

Darüşşafaka ile Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü, “Ege Üniversitesi Daçka” adıyla TB2L'de boy gösterecek olan takım için işbirliği yaptı. Takımın oluşturulması için 31 Ağustos, 1 ve 2 Eylül'de Ege Üniversitesi Salonu'nda seçmeler yapılacak.

Ege Üniversitesi Daçka'nın seçmeleri 31 Ağustos'ta başlıyor
23 Ağustos 2022 - 11:26
Darüşşafaka'nın açıklaması şu şekilde:

"Hayat boyu öğrenen, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı duyarlı sporcular yetiştirmek misyonu ile faaliyetlerini sürdüren Darüşşafaka Spor Kulübü’nün basketbol alanındaki köklü mirası ve yetkinliği, Ege Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün eğitim alanındaki bilgi ve tecrübesi ile buluşuyor.Ege Üniversitesi ve Darüşşafaka arasında yapılan iş birliği anlaşması ile “Ege Üniversitesi Daçka” ismi altında TB2L liginde mücadele edecek organizasyon ile henüz Basketbol Süper Ligi’nde oynamak için yeterli güç ve tecrübeye ulaşamamış oyuncuların bu açığı kapatmalarına yönelik bir program izlenecektir. Ege Üniversitesi Daçka A Takımı ve altyapı takımlarındaki sporcuların gelişimi düzenli olarak takip edilerek Darüşşafaka Spor Kulübüne aktarılacak ve bu sayede genç sporcular, antrenörler ve hatta idareciler için hedefledikleri kariyer basamaklarını sağlam ve doğru adımlarla atmalarını sağlamak organizasyonun ana hedeflerinden biri olacaktır.

Darüşşafaka Spor Kulübü ve Ege Üniversitesi arasında gerçekleşen bu anlaşma ülkemiz basketboluna büyük katkılar sunmayı amaçlayan bu işbirliği projesi ile yeni yeteneklerin Türk basketboluna kazandırılmasının yanı sıra mevcut yeteneklerin de korunarak gelişimine katkı sağlanmasını planlanmaktadır.Bu proje kapsamında gerçekleştirilecek olan altyapı programında ise erkek takımlarının yanı sıra kız takımları da oluşturulacak ve yine Ege Üniveritesi ile Daçka arasındaki işbirliği kapsamında oluşturulacak spor okulları ile hem kız hem de erkek altyapı takımları için doğru sporcuların seçiminde ve eğitiminde nitelikli hizmet verecektir.Ege Üniversitesi’nin modern spor tesisleri, EÜ Spor Bilimleri Fakültesinin donanımlı laboratuvarları ve nitelikli araştırma altyapısı ile özellikli ve yetkin bir projenin Genel koordinatörlük görevini basketbol camimasındaki saygın ismi, deneyimi ve vizyonu ile Ege Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. R. Timuçin Gençer, Altyapı Koordinatörlüğü görevini ise önceki yıllarda alt yaş kategorileri Milli takım yardımcı antrenörlüğü de yapmış olan EÜ Araştırma Görevlisi Ahmet Köksal üstlenecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum