Efes Final Four yolunu gördü

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, Playoff Çeyrek Final Serisi 2. maçında Real Madird'i 91-68 yenerek seride durumu 2-0 yaptı.

Efes Final Four yolunu gördü
22 Nisan 2021 - 21:52
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

Her iki takımın da basit hatalarla başladığı ilk çeyrekte Real Madrid'i neredeyse tek başına sırtlayan bir Trey Thompkins vardı. Ancak daha fazla hücum opsiyonu kullanan Anadolu Efes, çeyreğin yaklaşık son 3 buçuk dakikasında oyuna ağırlığını koydu. İkinci çeyreğe 22-13 önde giren temsilcimiz, farkı çift hanelere çıkardı. Özellikle Shane Larkin'in bulduğu sayılar, Lacivert Beyazlılar'ın Real'i kendine yakınlaştırmamasında etkili oldu. Real, ikinci çeyrekte tecrübeli isimleri Rudy Fernandez ve Sergio Llull ile arayı kapatma çabasındaydı. Ancak bu da yeterli olmadı. Efes devre arasında soyunma odasına 44-32 üstün gitti. 

Temsilcimiz, üçüncü ve dördüncü çeyrekte rehavete kapılmadan sakin ve rahat bir oyun çıkardı. Defansta önemli işler çıkaran Anadolu Efes, Real Madrid'e 5 dakikadan fazla bir sürede sadece 4 sayı izni verdi. Son 10 dakikaya 65-45 önde giren Lacivert Beyazlılar, İspanya temsilcisinin maça ortak olmasına izin vermedi ve müsabakayı 91-68 kazandı.

Seride 2-0 öne geçen Anadolu Efes'te maçın en skorer oyuncusu Vasilije Micic, 23 sayı, 4 ribaund ve 3 asistle yıldızlaşırken, Shane Larkin, 21 sayı ve 5 asist; Rodrigue Beaubois da 11 sayı ve 6 asistle öne çıkan diğer isimlerdi. Real Madrid'de Trey Thompkins 17 sayı kaydetti. Serinin 3. maçı 27 Nisan'da, Madrid'de oynanacak. Eğer Efes bu maçı kazanırsa, adını Final Four'a yazdıracak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum