Derbide kazanan Galatasaray Nef

ING Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftasında derbi heyecanı yaşandı. Galatasaray Nef, deplasmanda Beşiktaş Icrypex ile karşı karşıya geldi. Mücadele sarı kırmızılıların 74-62'lik üstünlüğüyle noktalandı.

Derbide kazanan Galatasaray Nef
27 Mart 2022 - 21:35
Maçın başında iyi savunma ile başlayan Beşiktaş, hücumda skor üstünlüğünü ele geçirdi. Göksenin Köksal'ın üç sayılık basketleriyle oyuna dönen Galatasaray Nef, 8. dakikada Trimble'ın basketiyle 9-9 beraberliği yakaladı. Whitehead ile basket bulan ev sahibi ekip ilk çeyrekte 17-14 üstünlük yakaladı. ikinci periyotta alan savunması yapan Galatasaray Nef, Trimble'ın üç sayılık basketiyle skorda eşitliği sağladı. Siyah-beyazlı takım, Jefferson'ın sayılarıyla öne geçti. Kara kartallar 18. dakikada farkı 12 sayıya (35-23) çıkarırken, soyunma odasına da 38-28 üstün gitti.

Galatasaray Nef, kenardan gelen Canberk Kuş'tan iyi destek aldı.Beşiktaş Icrypex, 3. periyodu 51-50 önde bitirdi. Son çeyrekte  hücum faulleriyle ritmi bozulan Beşiktaş Icrypex'te topların büyük bölümünü Jefferson kullanmak zorunda kaldı.Galatasaray Nef, Trimble ile sayılar buldu ve öne geçti. Siyah-beyazlı ekip rakibin iyi savunması karşısında çözüm üretmekte zorlandı. Kalan sürede Canberk ile Trimble ile üç sayılık basketler bulan ve 39. dakikada farkı 17 sayıya (57-74) çıkaran Galatasaray, karşılaşmayı 74-62 kazandı.

Siyah beyazlıl ekipte; Egehan Arna 9’da 7 şut isabetiyle 20 sayı ile maça damga vurdu. Rondae Hollis-Jefferson 18 sayı, 15 ribaundla mücadeleyi tamamladı.Galatasaray’da 6 üçlük isabeti kaydeden Melo Trimble 28 sayı attı. 9 da asist yapan Trimble maçın yıldızı oldu.

.

YORUMLAR

  • 0 Yorum