De Colo Coştu, FB Beko kazandı

THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, normal sezonun üçüncü maçında Baskonia'yı sahasında ağırladı.

De Colo Coştu, FB Beko kazandı
17 Ekim 2019 - 22:45
THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, normal sezonun üçüncü maçında Baskonia'yı sahasında ağırladı.

İlk 5 dakikada iki takım da herhangi bir seri yakalayamadı. Baskonia, Gürcü yıldızı Tornike Shengelia ile etkili oldu. Fenerbahçe Beko'da Leo Westermann, takımın bu süre içinde en skoreri olmasına karşın erken faul problemine girdi. Konuk ekip, maçın ilk televizyon molasına 11-8'lik üstünlükle girdi. (4.18)  Mola sonrasında Basklar, zaman zaman farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Ancak Fenerbahçe Beko, Nando De Colo'nun basketleriyle farkın açılmasına izin vermedi. Sarı Kanaryalar, çeyreğin bitimine 30 saniye kala, Derrick Williams'ın 3 sayılık basketiyle skoru eşitledi. İlk 10 dakika 22-22'lik beraberlikle tamamlandı.

İkinci çeyreğin ilk dakikaları, De Colo - Polonara düellosu şeklinde geçti. Baskonia, Achille Polonara'nın 7 sayısıyla 29-26'lık bir skor üstünlüğü yakaladı. (5.45) Ancak De Colo önderliğindeki temsilcimiz, yakaladığı ivme ile 9-2'lik bir seri yakaladı. (1.53) De Colo'nun ilk 20 dakikada 22 sayı kaydettiği çeyreklerin sonucunda Fenerbahçe Beko, devre arasında soyunma odasına 39-36 önde gitti.

Üçüncü çeyreğin 4 dakikalık bölümünde karşılıklı sayılar olurken, Baskonia skoru dengeledi; Fenerbahçe Beko ise her defasında öne geçti. Sarı Kanaryalar'da Jan Vesely'nin oyundaki etkisi arttı ve temsilcimiz televizyon molasına 50-47'lik üstünlükle girdi. (4.51) Mola sonrasında De Colo'nun şutları yeniden devreye girdi ve Fenerbahçe Beko farkı 6 sayıya çıkarttı. (3.49) Kontrollü bir oyun sürdüren Sarı Kanaryalar, son 10 dakikaya 63-58 önde girdi.

Fenerbahçe Beko, Baskonia'nın farkı 1 sayıya kadar düşürmesine karşın önce Nikola Kalinic'in, sonrasında Ali Muhammed'in 3 sayılık basketiyle 2 dakikada kaybettiği kontrolü yeniden sağladı. Baskonia, yavaş yavaş farkı eritmeye çalışsa da, De Colo ile birlikte Kalinic ve Kostas Sloukas'ın sayılarıyla baskın oyununa geri dönen temsilcimiz, maçta ilk kez skorda farkı çift hanelere yükseltti. (3.44) Kalan sürede rakibinin maça ortak olmasına izin vermeyen Fenerbahçe Beko, karşılaşmayı 87-80 kazandı.

Bu sezon EuroLeague'de ilk maçını kazanan Fenerbahçe Beko'da maçın en skorer ismi Nando De Colo, 21'de 15 saha isabet oranı ve 7'de 6 serbest atış isabeti ile 39 sayı kaydedip yıldızlaştı. Baskonia'da Tornike Shengelia, 17 sayı ve 3 asist kaydetti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum