Darüşşafaka Tekfen son saniyede kaybetti

Darüşşafaka Tekfen, 7DAYS EuroCup C Grubu 5. maçında, UNICS Kazan'ı Volkswagen Arena'da konuk etti.

Darüşşafaka Tekfen son saniyede kaybetti
30 Ekim 2019 - 22:10 - Güncelleme: 30 Ekim 2019 - 22:11
Darüşşafaka Tekfen, 7DAYS EuroCup C Grubu 5. maçında, UNICS Kazan'ı Volkswagen Arena'da konuk etti.

Darüşşafaka Tekfen, maçın ilk dakikalarında Johnny Hamilton'ın savunmasının yanı sıra, hücumda Jarrod Jones ile etkili oldu. UNICS Kazan, pota altında Alex Tyus ile oyuna ağırlık koymaya çalışsa da, Daçka'da Gary Browne da Jarrod Jones gibi hücumda önemli sayı katkılarında bulundu. Fakat UNICS, çeyreğin son 3 dakikasında Jamar Smith ve Kostas Kaimakoglou'nun hücumda etkili oldu. Rusya temsilcisi, Jamar Smith'in son saniye basketiyle farkı 5 sayıya çıkardı ve ilk 10 dakikayı 26-21 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Raymar Morgan ve Kolesnikov ile ilk dakikada farkı çift hanelere çıkaran UNICS Kazan'a Kartal Özmızrak ve Doron Lamb ile karşılık veren Daçka, kısa sürede ivmesini yükseltti. Kara Panterler'den gelen art arda basketler sonrasında, UNICS'ten erken mola geldi. (8.23) Darüşşafaka Tekfen, hücumdaki etkisini arttırırken 13-2'lik bir seriye imza atıp 34-33 öne geçti. (3.31) Temsilcimizin skorer ismi Bonzie Colson, 3 sayılık basketi sonrasında, çeyreğin son 3 dakikasına girilirken farkı 4 sayıya çıkardı. Skor üstünlüğünü koruyan temsilcimiz, devre arasında soyunma odasına 39-37'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikası karşılıklı sayılarla geçti. Darüşşafaka Tekfen, bu süre içinde rakibinin skorda öne geçmesine izin vermezken, UNICS Kazan'ın skorer oyuncusu Jamar Smith'i de faul problemine soktu. Fakat boyalı alanda Raymar Morgan ile etkili olan UNICS, Vangelis Mantzaris'in de sayı katkılarında bulunmasıyla 58-57 öne geçti. (1.41) 8-0'lık bir seri ile 5 sayı farkla skor üstünlüğü sağlayan Rusya temsilcisi karşısında Jarrod Jones, çeyreğin bitimine 9 saniye kala 3 sayılık basket kaydetti.

Son 10 dakikaya 62-60 geride giren Daçka, Johnny Hamilton'dan gelen sayılarla 63-62 öne geçti. (9.29-8.57) Ancak UNICS Kazan, maça tutunmayı başardı ve skoru 70-70'e getirerek maça ortak olmaya devam etti. (4.31) Rekabetin 40 dakika boyunca sürdüğü karşılaşmanın son dakikasına 75-75'lik beraberlikle girildi. Darüşafaka Tekfen, Errick McCollum'un son saniye basketine engel olamadı ve karşılamayı 79-77 kaybetti.

Gruptaki ikinci mağlubiyetini alan Darüşşafaka Tekfen'de Johnny Hamilton, 14 sayı ve 8 ribaundla öne çıkan isim olurken, Doron Lamb ve Bonzie Colson 12'şer sayı kaydetti. UNICS Kazan'da Raymar Morgan, 18 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum