Daçka'dan farklı galibiyet

ING Basketbol Süper Ligi'nin 4. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen, sahasında Gaziantep Basketbolu konuk etti.

Daçka'dan farklı galibiyet
20 Ekim 2019 - 19:16
ING Basketbol Süper Ligi'nin 4. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen, sahasında Gaziantep Basketbolu konuk etti.

Maçın ilk 2 buçuk dakikasına birbirinden muazzam smaçlar damgasını vurdu. Gaziantep'te Drew Crawford ve Jamelle Hagins; Darüşşafaka Tekfen'de Johnny Hamilton atletizmini konuşturdu. İlerleyen dakikalarda Sinan Güler - Johnny Hamilton ikilisiyle etkili olan Daçka, maçın ilk televizyon molasına 11-8 önde girdi. (4.44) Mola sonrasında Sinan Güler, aldığı faul sonrasında serbest atışları sayıya çevirdi ve İstanbul ekibi farkı 5 sayıya çıkardı. Çeyreğin son dakikalarında üstünlük sık sık el değiştirdi. Darüşşafaka Tekfen ilk 10 dakikayı 17-16 önde tamamladı.

Güney Doğu Anadolu ekibi, ikinci çeyreğe Can Uğur Öğüt'ün 3 sayılık basketiyle başladı ve 19-17 öne geçti. (9.38) Ancak Darüşşafaka Tekfen, Johnny Hamilton ve Bonzie Colson'ın basketleriyle yeniden skor üstülüğünü yakaladı. Bunun üzerine Gaziantep Başantrenörü Nenad Markovic, erken molaya başvurdu. (8.30) Rakibinin hücumdaki ritmini bozan Kara Panterler, Erkan Veyseloğlu'nun 3 sayılık basketiyle 7-0'lık bir seriye imza attı. (7.47) Seri sonrasında Gaziantep'ten hücumda karşılık gelmeye başladı ve fark 2 sayıya indi. Darüşşafaka Tekfen, Mahir Ağva'nın boyalı alanda bulduğu sayılara toparlandı ve aradaki fark 8 sayıya çıktı. (4.06) Daçka, daha sonra Bonzie Colson'ın basketiyle skor aralığını çift hanelere çekti. (3.18) Son dakikalar karşılıklı sayılarla geçti. Daçka, devre arasında soyunma odasına 38-28'lik üstünlükle gitti.

Darüşşafaka Tekfen, üçüncü çeyreğe Doron Lamb, Johnny Hamilton ve Erkan Veyseloğlu'nun basketlerile hücumda etkili başladı. Kara Panterler, 9-4'lük bir mini seri ile farkı 5 sayıya çıkardı. (6.32) Kontrolü kaybetmeye başlayan Gaziantep'de Nenad Markovic, çözümü molada buldu. Mola dönüşünde Şahinler, farkı eritme çabasında olsa da, faul alma haricinde Darüşşafaka Tekfen'in savunmasına karşı koymakta zorlandı. Çift haneli farkı koruyan Daçka, çeyrek sonunda 19 sayılık bir farka ulaştı.

Son 10 dakiakya 61-42 önde giren Darüşşafaka Tekfen, Troy Şav'ın smacıyla farkı 20 sayının üzerine çıkardı. (9.49) Maçın kalan süresinde oyunu kontrol eden Daçka, karşılaşmayı 76-58 kazandı. Ligdeki 3. galibiyetini alan Darüşşafaka Tekfen'de maçın en skorer oyuncusu Johnny Hamilton oldu. Trinidad&Tobagolu pivot, 21 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı. Sinan Güler 13 sayı ve Bonzie Colson 10 sayı ile Kara Panterler'de çift hanelere ulaşan diğer isimler oldu. Gaziantep Basketbol'da Stefan Jelovac, 15 sayı ve 4 ribaundla karşılaşmayı tamamladı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum