Daçka'ya Ratiopharm Ulm'den NBA patentli uzun

Kara Panterler, bir dönem NBA'de OKC Thunder ve Utah Jazz formalarını giyen Grant Jerret'ı kadrosuna kattı.

Daçka'ya Ratiopharm Ulm'den NBA patentli uzun
18 Temmuz 2020 - 15:56
FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcilerimizden Darüşşafaka Tekfen, son olarak Ratiopharm Ulm forması giyen pota altı oyuncusu Grant Jerrett ile 1+1 yıllık anlaşma sağladı. 

8 Temmuz 1993 doğumlu ve 2.08 boyunda olan ABD'li uzun, pivot ve uzun forvet pozisyonlarında oynuyor. NCAA'de, daha önce BSL'de forma giyen Pete Williams ve Derrick Williams'ın da çıkış yaptığı Arizona Üniversitesi'nde 1 sezon geçirdikten sonra NBA'e katılma kararı aldı ve 2013 NBA Draftı'nda Portland Trail Blazers tarafından, 2. tur 40. sıradan seçildi. Ancak Jerrett, sezon öncesinde Utah Jazz'e takaslandı ve profesyonel kariyerine burada başladı. daha sonra G-League ve Çin Ligi'nde de boy gösteren Jerrett'ın ilk deneyimi Bosna-Hersek'te, Igokea formasıyla oldu. Daha sonra Almanya Ligi ve 7DAYS EuroCup takımı olan Ratiopharm Ulm'e geçen ABD'li uzun, geçen sezon etkili performanslar ortaya koydu.

DAYS EuroCup’ta 10 maça çıkan Jerrett, maç başına 10 sayı, 5.5 ribaund ve 1.1 asist ortalamalarıyla oynadı. Jerrett Almanya BBL Ligi’nde ise 20 maçta 12.2 sayı, 6.4 ribaund ve 1.3 asist ortalamalarıyla oynadı

Fotoğraf: Ratiopharm Ulm

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları