Daçka Slovenya'dan galip dönüyor

Darüşşafaka Tekfen, 7DAYS EuroCup'ın 1. haftasında, C Grubu'ndaki ilk maçında Cedevita Olimpija'nın Slovenya'da konuğu oldu.

Daçka Slovenya'dan galip dönüyor
02 Ekim 2019 - 22:20
Darüşşafaka Tekfen, 7DAYS EuroCup'ın 1. haftasında, C Grubu'ndaki ilk maçında Cedevita Olimpija'nın Slovenya'da konuğu oldu.

Darüşşafaka Tekfen, maçın ilk dakikalarında etkili savunmalar yaparken, 3 dakika içinde 2 top çalma ve 2 blok yaptı. Ancak Daçka, Marko Simonovic'in 3 sayılık basketlerine engel olamazken, basit hatalarla top kayıpları yaptı. Cedevita Olimpija, Gary Browne'ın basketiyle 12-12'lik eşitliği sağlayan temsilcimiz karşısında Simonovic ile art arda 2 kez dış atış isabeti bularak 18-12 öne geçti. (2.41) Sırp skorer, bu süreye kadar takımının attığı sayıların yarısını kaydetti. Sayı bulmakta zorluk çeken Darüşşafaka Tekfen karşısında boyalı alanda da etkisini gösteren Sloven ekibi, 10-0'lık bir seri yapıp çeyreğin bitimine 45 saniye kala farkı çift hanelere çıkardı. Kalan süre içinde Cody Miller'ın basketiyle Daçka'dan 2 kat fazla sayı kaydeden Cedevita Olimpija, ilk 10 dakikayı 24-12 önde tamamladı.

Kara Panterler, ikinci çeyreğin başlarında 14 sayı geriye düşmesine karşın Doron Lamb ile ivme yakaladı ve 7-0'lık seriyle skoru 28-21'e getirdi. (6.37) Bunun üzerine Cedevita Olimpija Başantrenörü Slaven Rimac molaya başvurdu. Ancak moladan Darüşşafaka Tekfen etkili döndü. Rakibine çeyreğin ilk 6 dakikasında 4 sayı şansı tanıyan Daçka, Sinan Güler'in ve Jarrod Jones'tan gelen 3 sayılık basketlerle farkı 1 sayıya kadar indirdi. (4.00) Akabinde Marko Simonovic'in serbest atış isabetlerine Doron Lamb ve Mahir Ağva'nın basketleriyle karşılık veren Kara Panterler, 31-30 öne geçti. (3.09) Lamb ile yakaladığı ivmeyi düşürmeyen Darüşşafaka Tekfen, devreye girilirken 39-35'lik üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk 4 dakikasında, özellikle Gary Browne ile etkili olan Daçka, Porto Rikolu gardın art arda attığı üçlüklerle farkı ilk kez çift hanelere çıkardı. (5.20) Ancak Cedevita Olimpija, Jaka Blazic ile toparlandı. Sloven ekibin deneyimli ismi, uzaklardan gönderdiği son saniye basketiyle farkı 4 sayıya düşürdü.

Son 10 dakikaya 63-59 önde giren Darüşşafaka Tekfen, Bonzie Colson ile etkili olsa da, Codi Miller-McIntyre ile canlanan Cedevita Olimpija farkı 2 sayıya düşürdü. (4.47) Yükselen ivmesiyle hava yakalayan Sloven ekibi, Edo Muric'in 3 sayılık basketiyle 71-70 öne geçti. (3.39) Ancak temsilcimiz, rakibinin üstünlüğünün uzun sürmesine izin vermedi. Johnny Hamilton, Doron Lamb ve Gary Browne'ın kritik anlarda kaydettiği basketlerle Cedevita Olimpija'nın skora denge getirmesine izin vermeyen Daçka, karşılaşmayı

Gruba galibiyetle başlayan Darüşşafaka Tekfen'de Bonzie Colson, 16 sayı ve 8 ribaund; Gary Browne'da 14 sayı, 4 ribaund ve 4 asistle öne çıktı. Cedevita Olimpija'da maçın en skorer oyuncusu Codi Miller-McIntyre, 18 sayı 6 ribaund ve 6 asistle karşılaşmayı tamamladı.

Detaylı istatistikler: https://www.eurocupbasketball.com/eurocup/games/results/showgame?gamecode=8&seasoncode=U2019#!boxscore

YORUMLAR

  • 0 Yorum