Daçka Partizan'ı durdurdu

7DAYS EuroCup'ta Darüşşafaka Tekfen, Son 16 E Grubu'ndaki 3. maçında Partizan'ın konuğu oldu.

Daçka Partizan'ı durdurdu
21 Ocak 2020 - 22:14
7DAYS EuroCup'ta Darüşşafaka Tekfen, Son 16 E Grubu'ndaki 3. maçında Partizan'ın konuğu oldu.
Maça Ognjen Jaramaz'ın basketiyle başlayan rakibi karşısında Berk Demir ve Bonzie Colson ile sayılar bulan Daçka, 8-0'lık bir seriyle 6 sayı farkla öne geçti. Bunun üzerine Partizan Başantrenörü Andrea Trinchieri'den erken mola geldi. (8-2, 5.17) Skor bakımından kısır geçen ilk 10 dakika, temsilcimizin 15-12'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Partizan, birinci çeyreğin sonlarında, Beşiktaş Sompo Sigorta'dan transfer ettiği atletik uzun James McAdoo ile yükselttiği enerjisini, ikinci çeyreğin ilk dakikalarında da gösterdi. McAdoo'dan sonra Rade Zagorac ve Ognjen Jaramaz ile sayılar bulan Sırbistan temsilcisi, 7-0'lık bir seri yapıp 22-18 öne geçti. (6.08) Darüşşafaka Tekfen, bir ara 6 sayı geriye düşse de, Jarrod Jones ve Berk Demir'den 3 sayılık basketler bularak, çeyreğin bitimine 48 saniye kala, skorda 29-29'luk eşitliği sağladı. Kara Panterler, 14 saniye sonra Doğuş Özdemiroğlu'nun serbest atış isabetiyle eşitliği kendi lehine bozsa da, akabinde Nemanja Gordic'in dış atış isabetini engelleyemedi. Partizan, devre arasına 32-30 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe James McAdoo ile etkili başlayan Sırbistan temsilcisi, farkı bir kez daha 6 sayıya çıkardı. Ancak Darüşşafaka Tekfen, Jarrod Jones'un serbest atış isabetleri sonrasında Berk Demir'in smaç ve üçlükle hücuma verdiği ivmeyle etkisini arttırdı. Daha sonra Doron Lamb ve Gary Browne'dan sayılar bulan Kara Panterler, 11-2'lik seriye imza attı. (41-38, 4.22) Temsilcimiz, kalan sürede hem hücumda hem de savunmada daha etkili bir oyun ortaya koydu ve son 10 dakikaya 48-43 üstün girdi.

Dördüncü çeyreğin başlarında Jarrod Jones ile oyuna iyice ağırlığını koymayı başlayan Daçka, Sinan Güler'in orta mesafeden kaydettiği basketle farkı 9 sayıya çıkardı. (54-45, 7.27) Partizan, kritik yerlerde bulduğu 3 sayılık basketlerle oyuna tutunsa da, skor üstünlüğünü koruyan Darüşşafaka Tekfen, mücadeleyi 65-63 kazandı.

Gruptaki üçüncü maçında ikinci galibiyetini alan temsilcimizde Berk Demir, 13 sayı, 3 ribaund ve 2 top çalma, Jarrod Jones da 12 sayı, 4 ribaund ve 2 blokla galibiyette önemli rol oynadı. Son 16'daki ilk maçını kaybeden Partizan'da Rade Zagorac, James McAdoo ve Marcus Paige 13'er sayı kaydetti.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR 



Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum