Daçka normal sezonun ilk devresini galibiyetle tamamladı

ING Basketbol Süper Ligi'nde Darüşşafaka Tekfen, 15. hafta maçında Tek Süt Bandırma ile karşılaştı.

Daçka normal sezonun ilk devresini galibiyetle tamamladı
05 Ocak 2020 - 16:57
ING Basketbol Süper Ligi'nde Darüşşafaka Tekfen, 15. hafta maçında Tek Süt Bandırma ile karşılaştı.

Maça etkili başlayan Tek Süt Bandırma, özellikle Emanuel Terry ve Ian Hummer ile hücumda bir ağırlık ortaya koyup 12-2'lik bir seri yaptı. (6.09) Darüşşafaka Tekfen, daha sonra Berk Demir ve Bonzie Colson'ın önderliğinde seri yakalama çabasında olsa da, Tyler Kalinoski ve Omar Prewitt'ten gelen 3 sayılık basketlerle bir kez daha çift haneli farklara ulaştı. (2.31) 11-7 sayı arasında bir skor farkı oluşturmayı başaran konuk ekip, Omar Prewitt'in son saniyedeki turnikesiyle ilk 10 dakikayı 26-15 üstün bitirdi.

İkinci çeyreğe Bonzie Colson'ın sayılarıyla başlayan Darüşşafaka Tekfen, farkı 7 sayıya indirdi. (9.22) Lakin Tek Süt Bandırma, Furkan Haltalı ve Omar Prewitt ile etkili hücumunu sürdürdü. Netice almakta zorlanan Daçka, ikinci çeyrekte de 5 dakikayı beklemeden molaya başvurdu. (6.06) Mola sonrasında Sinan Güler ve Kartal Özmızrak'ın sayılarıyla arayı kapatan Kara Panterler, savunmasını da sertleştirdi. Ancak Bandırma, Jaime Smith ve Emanuel Terry, Daçka savunmasına çözüm buldu ve devre arasında soyunma odasına 48-41'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte Darüşşafaka Tekfen'in hücumdaki hakimiyeti öne çıktı. Gary Browne ve Doron Lamb ile etkili olan Kara Panterler, Tek Süt Bandırma karşısında ilk kez bu 10 dakikalık bölümde, 62-61'lik skorla öne geçti. (3.44) Jarrod Jones ve Bonzie Colson'dan da hücumdan katkı alan Daçka, son 10 dakikaya Jarrod Jones'tan gelen son saniye basketiyle 73-67 önde girdi.

Ancak Bandırma, 8 sayı farkla geriye düşmesine karşın Jaime Smith önderliğinde toparlandı. Rakibinin faul hakkını erken doldurmasını da değerlendiren Yeşil Beyazlılar, Smith'in 3 sayılık basketiyle 79-78 öne geçti. (6.31) Rekabetin arttığı ve heyecanın dorukta olduğu anda Doğuş Özdemiroğlu'ndan bulduğu sayılarla bir kez daha skoru kendi lehine çeviren Darüşşafaka Tekfen, kalan 4 dakikalık sürede Jarrod Jones'un bir kez daha hücumda sazı eline almasıyla oyunun kontrolünü sağladı ve mücadeleden 96-86 galip ayrıldı.

8 galibiyet ve 7 mağlubiyet elde ederek normal sezonun ilk devresini 7. sırada tamamlayan ve Türkiye Kupası'na kalan Darüşşafaka Tekfen'de Bonzie Colson, 20 sayı, 6 ribaund ve 2 asistle yıldızlaştı. Tek Süt Bandırma'da Jaime Smith, 23 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum