Daçka kendini zora sokup zorluktan çıktı

7DAYS EuroCup C Grubu'nda Darüşşafaka Tekfen, 8. maçında Joventut Badalona ile karşı karşıya geldi.

Daçka kendini zora sokup zorluktan çıktı
20 Kasım 2019 - 22:26
7DAYS EuroCup C Grubu'nda Darüşşafaka Tekfen, 8. maçında Joventut Badalona ile karşı karşıya geldi.

Joventut, İspanya'daki maçta, uzaktan attığı üçlükle temsilcimiz karşısında galibiyeti getiren Sloven şutör Klemen Prepelic'in dış atış isabetiyle karşılaşmaya başladı. (9.50) Doron Lamb ve Xabi Lopez-Arostegui'nin karşılıklı sayıları sonrasında 6-0'lık bir seri yapan Darüşşafaka Tekfen, Katalan ekibine 8-5'lik üstünlük kurdu. (6.42) Hücumda Gary Browne ile etkili olan Daçka, skordaki kısırlığa rağmen sadece 1 kez rakibinin öne geçmesini engelleyemedi. Çeyrek bitimine 3 buçuk dakikadan az bir süre kala Sinan Güler'in hem hücumda hem de savunmada verdiği katkıyla farkı 6 sayıya çıkartan Kara Panterler, Badalona'nın 9-2'lik serisini engelleyemedi ve 19-18 geriye düştü. Ancak Darüşşafaka Tekfen, Bonzie Colson'ın son saniyedeki 3 sayılık basketiyle ilk 10 dakikayı 21-19 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe Sinan Güler ve Johnny Hamilton'ın basketleriyle giriş yapan Daçka, farkı bir kez daha 6 sayıya yükseltti. (9.05) Ancak iki takım da basit hatalar yaptı. Bu esnada Joventut Badalona skorda 24-24'lük eşitliği sağladı ve Darüşşafaka Tekfen Başantrenörü Selçuk Ernak erken molaya başvurdu. (7.31) Mola sonrasında Bonzie Colson, Kara Panterler'i 27-24 öne geçirdi. (6.55) Fakat Colson, Alen Omic ile girdiği pozisyonda yaptığı faul sonrasında yere yüz üstü sert bir şekilde düştü ve burnunda kanama meydana geldi. Bu sürede hakemler, Colson'ın yaptığı faulü inceledi ve sportmenlik dışı faul kararı çıktı. (6.41) Nenad Dimitrijevic ile arayı kapatan Katalan ekibi karşısında Kartal Özmızrak ile art arda üçlükler bulan Darüşşafaka Tekfen, farkı 7 sayıya çıkarttı. (5.28) Mücadele, bir müddet temsilcimizin hücumda Klemen Prepelic'in basketlerine karşılık vermesi şekilnde geçti. Bu durum, Berk Demir'in kenardan oyuna girip çift yönlü etkisiyle değişti. Johnny Hamilton'ın basketiyle bitime 12.9 saniye kala farkı ilk kez çift hanelere çıkaran Daçka, devre arasında soyunma odasına 46-35'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte fark 14 sayıya kadar çıkmasına karşın özellikle Klemen Prepelic ile geri dönüş çabasında olan Joventut Badalona, Sloven şutörün serbest atış isabetleriyle skor aralığını tek hanelere düşürdü. (5.23) Ancak Prepelic, Doron Lamb'e yaptığı faulle 4. faulünü aldı ve kenara geldi. (4.25) Hücumda Sinan Güler'in yeniden devreye girmesiyle oyunu kontrol etmeyi başaran Kara Panterler, Prepelic'in yokluğunda alternatif bulan Badalona'nın maçtan kopmasını sağlayamadı. Fark, çeyrek içinde bir kez daha 9 sayıya düşse de, son saniyedeki hızlı hücumda Berk Demir, 30 dakikanın sonunda, çeyrek başındaki farkın korunmasını sağlayacak turnikeyi bıraktı.

Son 10 dakikaya 65-54 önde giren Darüşşafaka Tekfen karşısında, Nikos Zisis ve faul problemine giren Klemen Prepelic ike sayılar bulan Joventut Badalona, 5 buçuk dakikada farkı 5 sayıya kadar düşürmeyi başardı. Badalona, heyecanın arttığı son 4 buçuk dakika içinde maça da ortak oldu. Katalan ekibi, Daçka'nın eski oyuncusu Luke Harangody ile 3 sayılık basket bulup farkı 2 sayıya indirdi. (2.09) Temsilcimiz, kalan sürede Jarrod Jones ve Kartal Özmızrak'tan gelen üçlüklerle üstünlüğünü korumayı başardı ve mücadeleden 92-86 galip ayrıldı.

Gruptaki 5. maçını kazanan Darüşşafaka Tekfen'de Kartal Özmızrak, kenardan gelerek 18 sayı, 4 asist ve 4 çalma ile yıldızlaştı. Badalona'da maçın en skorer oyuncusu Klemen Prepelic 30 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum