Daçka evindeki deplasmanı farklı kazandı

Darüşşafaka Tekfen, Basketbol Süper Ligi Pazar Gecesi maçında, Sigortam.net İTÜ Basket'e kendi sahasında konuk oldu.

Daçka evindeki deplasmanı farklı kazandı
13 Ekim 2019 - 21:48
Darüşşafaka Tekfen, Basketbol Süper Ligi Pazar Gecesi maçında, Sigortam.net İTÜ Basket'e kendi sahasında konuk oldu.

Hücumlarda Darüşşafaka Tekfen'de Porto Rikolu gard Gary Browne öne çıkarken, Sigortam.net İTÜ Basket'te yeni transfer Archie Goodwin etkili bir oyun ortaya koydu. Farkın en fazla 3 sayıya çıktığı ilk 5 dakikanın ardından Daçka, karşılaşmanın ilk televizyon molasına 9-7 önde girdi. (4.38) Kara Panterler, mola dönüşünde Kartal Özmızrak ve Jarrod Jones'un 3 sayılık basketlerinin ardından Johnny Hamilton ile 2 sayı daha kaydeden Kara Panterler, 8-0'lık bir seriyle farkı çift hanelere yükseltti. (2.20) 10 sayılık farkı korumayı başaran Darüşşafaka Tekfen, birinci çeyreği 21-11 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Sinan Güler ve Bonzie Colson ile art arda sayılar bulan Daçka, skoru 27-11'e getirdi ve Sigortam.net İTÜ Basket Başantrenörü Andaç Yapıcıer erken mola aldı. (8.57) Arılar, moladan etkili bir savunmayla döndü. Bu savunmasını Dwight Coleby ve Mehmet Yağmur'dan bulduğu basketlerle destekleyen İTÜ Basket, farkı 11 sayıya kadar indirdi. (7.28) Bu sürede Darüşşafaka Tekfen Başantrenörü Selçuk Ernak da erken molaya başvurdu. Daçka, mola sonrasında iyi bir ivme yakalayarak 19-2'lik bir seri ile arayı iyice açtı. (3.15) Bonzie Colson'ın 20 sayı kaydederek bu çeyrekte fark yaratan Darüşşafaka Tekfen, çeyrek sonunda devre arasına 59-27'lik üstünlükle girdi. Üçüncü çeyrekte farkı 40 sayıya kadar çıkaran Kara Panterler, son 10 dakikaya 82-40 önde giren Daçka, karşılaşmayı 98-61 kazandı.

Ligdeki ikinci galibiyetini alan Darüşşafaka Tekfen'nde maçın en skorer ismi Bonzie Colson, 26 sayı, 3 ribaund ve 2 top çalma ile tamamlarken Jarrod Jones 11 sayı kaydetti. Henüz galibiyetle tanışamayan Sigortam.net İTÜ Basket'te Archie Goodwin, 25 sayıyla oynadı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum