Daçka EuroCup'taki ilk iç saha maçını kazandı

Darüşşafaka Tekfen, 7DAYS EuroCup C Grubu'ndaki ikinci maçında JSF Nanterre'i Volkswagen Arena'da konuk etti.

Daçka EuroCup'taki ilk iç saha maçını kazandı
08 Ekim 2019 - 22:01 - Güncelleme: 08 Ekim 2019 - 22:01
Darüşşafaka Tekfen, 7DAYS EuroCup C Grubu'ndaki ikinci maçında JSF Nanterre'i Volkswagen Arena'da konuk etti.

İki takım da ilk dakikalarda sayı bulmakta zorlanırken, 5 dakika sonra orta mesafeden ve 3 sayı çizgisinin gerisinden kritik isabetler buldu. Ancak Darüşşafaka Tekfen, Jarrod Jones ve Johnny Hamilton'ın atletizminden yararlanarak pota altında etkili oldu. Son 1 dakikaya 21-13 önde giren Daçka, Sinan Güler ile bulduğu basketle farkı çift hanelere çıkardı ve ikinci çeyreğe 23-13'lük üstünlükle girdi. Akabinde maçın genellikle karşılıklı sayılarla geçmesi, temsilcimizin işine yaradı. Darüşşafaka Tekfen, oyun anlayışından çıkmadı ve devre arasında soyunma odasına 42-34 önde gitti.

Kara Panterler, üçüncü çeyreğe Johnny Hamilton'ın smacıyla başladı ve farkı yeniden çift hanelere çıkardı. (9.04) Kontrolü kaybedeceğini düşünen JSF Nanterre başantrenörü Pascal Donnadieu, çeyreğin başlamasından 56 saniye sonra molaya başvurdu. Lakin bu mola, Fransa temsilcisinin maça yeniden ortak olması için yeterli olmadı. Çift haneli skor aralığını koruyan Daçka, son 10 dakikaya 59-47 önde girdi. Fakat Nanterre, Dallas Moore ile etkili bir şekilde dördüncü çeyreğe giriş yatı. 2 buçuk dakikada sayı bulamayan temsilcimiz karşısında 7-0'lık bir seri yapan JSF, farkı 5 sayıya indirdi. Fransa temsilcinin arayı kapatmasıyla maça yeniden heyecan geldi. Son dakikalarda yaptığı savunmayla Nanterre'in skorda eşitliği sağlamasına izin vermeyen Darüşşafaka Tekfen, mücadeleden 72-65'lik sonuçla galip ayrıldı.

Grubundaki ikinci maçını da kazanan Daçka'da Jarrod Jones, 10'da 8 saha içi isabeti kaydederken 16 sayı üretti ve 9 ribaund aldı. Nanterre'de Dallas Moore, 21 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum