CSKA Moskova'da Vatutin'den Erteleme Kararına Tepki

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından Turkish Airlines EuroLeague’in 27. haftasında oynanması planlana Bayern Münih – CSKA Moskova karşılaşması ertelenmişti. CSKA Moskova’da başkan Andrey Vatutin konu hakkında konuştu.

CSKA Moskova'da Vatutin'den Erteleme Kararına Tepki
25 Şubat 2022 - 22:20 - Güncelleme: 25 Şubat 2022 - 22:30

Turkish Airlines EuroLeague’de 18 kulüp bir araya gelmiş ve Rus takımlarının karşılaşmalarını tarafsız sahada oynamasına karar verilmişti.
CSKA Moskova Başkanı Andrey Vatutin konu hakkında konuştu.
Rusya basınından Tass‘ın haberine göre Vatutin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şu anda durum çok karışık ve herkes tarafından onaylanacak bir çözüm yok. Kulüplerin ve lig yönetiminin önceliği sezonu bitirmek, bu açık. Ne yazık ki toplantı sırasında Rus takımlarının maçlarının tarafsız sahada oynanmasına dair verilen kararın daha önceden verildiği izlenimini aldım. Rusya’nın neye dayanarak basketboldan mahrum bırakıldığını hiç anlayamadım. Bugün Avrupa ülkelerinin hükümetleri veya Avrupa Birliği’nden Rusya’ya seyahat edilmemesine yönelik alınan herhangi bir tavsiye kararı bulunmamakla birlikte olayların gelişimini tahmin etmenin imkansız olduğu da bir gerçek.”

Vatutin bunun yanında, “Bugün diğer kulüplerdeki meslektaşlarımın Rusya’daki güvenliğe yönelik ciddi endişeler taşıdıklarını gördüm. Maalesef bu konuda ne biz, ne Zenit ne de UNICS %100 garanti verebiliyoruz, bu durum bizim yetki alanımızın dışında. Elbette Rusya takımları, bile isteye dezavantajlı bir konuma sokulacak. Taraflardan mahrum kalacaklar, ek masraflara maruz kalacaklar, sponsorlara karşı yükümlülüklerini tam anlamıyla yerine getiremeyecekler. Maçların nerede, ne zaman ve nasıl düzenleneceği ise gelecek hafta netleşecek” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum