Çekişmeli geçen maçta galibiyet Daçka'nın

7DAYS EuroCup'ta Darüşşafaka Tekfen, Son 16 E Grubu ilk maçında Dolomiti Energia Trento ile Volkswagen Arena'da karşı karşıya geldi.

Çekişmeli geçen maçta galibiyet Daçka'nın
08 Ocak 2020 - 22:14
7DAYS EuroCup'ta Darüşşafaka Tekfen, Son 16 E Grubu ilk maçında Dolomiti Energia Trento ile Volkswagen Arena'da karşı karşıya geldi.

Maçın ilk 2 dakikasında karşılıklı sayılar oldu ve 4-4'lük eşitlik oluştu. Trento, akabinde James Blackmon ve Davide Pascolo'dan gelen basketlerle 5 sayılık bir skor üstünlüğü sağladı. (7.09) Tempo yakalamakta zorlanan Daçka, önce Mahir Ağva'nın boyalı alandan bulduğu sayılarla ivme yakaladı. Kara Panterler, daha sonra Berk Demir'in 3 sayılık basketiyle farkı 1 sayıya düşürdü. (2.31) Ancak skordaki üstünlüğünü kaptırmayan Dolomiti Energia Trento, ilk 10 dakikayı 19-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Bonzie Colson'ın basket faulden elde ettiği sayılarla başlayan Darüşşafaka Tekfen, maçta 19-19'luk eşitliği sağladı. (8.24) Fabio Mian'ın sportmenlik dışı faulü sonrası hücum hakkını da alan Daçka, Sinan Güler ile art arda basketler buldu ve Trento'dan erken mola geldi. (8.02) 2 dakika içinde 8-0'lık seri yapıp 24-19 öne geçen Kara Panterler'de Mahir Ağva'nın etkili hücum performansı devam etti. Jarrod Jones ve Mahir Ağva'nın basketleri, Darüşşafaka Tekfen'in farkı çift hanelere çıkarmasını sağladı. (2.52) Hücumda ivmeyi yükselten Yeşil Siyahlılar, maçın sonunda Doğuş Özdemiroğlu'nun 3 sayı atış esnasında yaptığı faul ve Bonzie Colson'ın teknik faulü sonrasında serbest atışlardan dolayı farkın tek hanelere düşmesine engel olamadı. Temsilcimiz, devre arasında soyunma odasına 36-30'luk üstünlükle gitti.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyrekte hücum avantajını elinde bulunduran Trento, Justin Knox'ın da hücumda devreye girmesiyle skoru 45-45'e getirdi. (3.25) Lakin Darüşşafaka Tekfen, saniyeler sonra Berk Demir'in 3 sayılık basketiyle eşitliği kendi lehine bozdu. (3.02) Kalan sürede Doron Lamb ile etkili olan Daçka, son 10 dakikaya 54-49 önde girdi.

Fakat Trento, dördüncü çeyreğin ilk dakikalarında farkı 1 sayıya düşürdü. (7.57) Temsilcimiz, Gary Browne'ın basketleriyle karşılık vererek İtalya temsilcisinin öne geçmesine izin vermedi. Buna rağmen hücumda istediği sayıları bulan Trento, maçta 59-59'luk beraberliği sağladı. (3.48) Kalan sürede geriye düşmeyen Darüşşafaka Tekfen, mücadelede 73-69 galip ayrılmayı başladı.

E Grubu'na kazanarak başlayan Daçka'da Gary Browne, 18 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Trento'da Gentile, 17 sayı ve 5 ribaund kaydetti.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum