Çekişmeli geçen maç Pınar Karşıyaka'nın

Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasına yenilgisiz giren takımlardan Frutti Extra Bursaspor ve Pınar Karşıyaka, Bursa Tofaş Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Çekişmeli geçen maç Pınar Karşıyaka'nın
13 Ekim 2019 - 17:26
Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasına yenilgisiz giren takımlardan Frutti Extra Bursaspor ve Pınar Karşıyaka, Bursa Tofaş Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Şut isabetleri yüksek başlayan maçta Pınar Karşıyaka, 3 sayılık basket bulamamasına karşın Jordan Morgan ve Tony Taylor ile içeriden etkili oldu. İlk dakikadan itibaren skor üstünlüğünü koruyan Kaf Kaf, birinci 10 dakikayı 22-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Metecan Birsen'in basketleriyle başlayan Yeşil Kırmızılılar, Tony Taylor ve Nusret Yıldırım'dan sayı katkıları alarak farkı çift hanelere çıkardı. Bunun üzerine erken molaya başlayan Frutti Extra Bursaspor, dönüşünde Mykal Riley ile hareketlendi. Ancak Pınar Karşıyaka ilerleyen dakikalarda D.J. Kennedy ile Timsahlar'ın maça ortak olmasına izin vermedi ve devre arasında soyunma odasına 45-38'lik üstünlükle gitti.

Frutti Extra Bursaspor, üçüncü çeyreğe Gabriel Olaseni ve Perry Jones ile etkili bir başlangıç yapıp ivme yükseltse de, Pınar Karşıyaka aradaki 7 sayılık farkı korumayı sürdürdü. Fakat Bursaspor, savunmadaki baskısını arttırarak rakibinin hücumdaki düzenini bozmaya başladı. Timsahlar, Allerik Freeman'ın 3 sayılık basketinin ardından, çeyreği bitimine 2 buçuk dakikadan az bir süre kala farkı 2 sayıya düşürdü. Kontrolü ele geçiren Frutti Ekstra Bursaspor, 8-0'lık bir seri yaparak son dakikaya girilirken 58-57 öne geçti. Ancak Kaf Kaf, önce Yunus Sonsıram ile, son saniyede de Nusret Yıldırım ile 3 sayılık basketler bularak son 10 dakikaya 63-58 önde girdi. Oyun kontrolünü Bursaspor'dan kısa sürede kapan Pınar Karşıyaka, karşılaşmayı 85-77 kazandı.

3'te 3 yapan Pınar Karşıyaka'da Jordan Morgan, 16 sayı ve 8 ribaundla, Nusret Yıldırım ise, 14 sayı ve 5'te 4 dış atış isabeti ile maça damga vurdular. Ligdeki ilk yenilgisini alan Frutti Extra Bursaspor'da Allerik Freeman ve Gabriel Olaseni, 20'şer sayıyla maçın en skorer isimleri oldu. Ayrıca Olaseni, aldığı 11 ribaundla double double yaptı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum