Çekişmeli geçen maç Anadolu Efes'in

ING Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes, 5. hafta maçında Frutti Extra Bursaspor'un konuğu oldu.

Çekişmeli geçen maç Anadolu Efes'in
26 Ekim 2019 - 22:04
ING Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes, 5. hafta maçında Frutti Extra Bursaspor'un konuğu oldu.

Karşılaşmanın başında Allerik Freeman ve Chris Jones ile etkili olan Frutti Extra Bursaspor, Gabriel Olaseni'nin de boyalı alanda devreye girmesiyle sayıların karşılıklı olmasına son verdi. Farkı 7 sayıya kadar çıkaran Timsahlar karşısında Bryant Dunston ile oyuna tutunan Anadolu Efes, Krunoslav Simon ile son saniye basketi buldu. Ancak ilk 10 dakikada üstünlüğü İstanbul ekibine kaptırmayan Bursaspor, ikinci çeyreğe 25-23 önde girdi. Yeşil Beyazlılar, Rodrigube Beaubois'nın sayılarıyla üstünlük kurmaya başlayan Efes'e karşı Perry Jones ile direnç gösterdi. Frutti Extra Bursaspor, boyalı alanda P. Jones - Olaseni ikilisiyle maçtaki etkisini sürdürdü ve devre arasında soyunma odasına 46-45'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrek bir üçlük yağmuruyla başladı. Bu üçlük yağmurunda Krunoslav Simon ile etkili olan Anadolu Efes, Frutti Extra Bursaspor'un alan savunmasını da cezalandırmayı başardı. Ancak Bursaspor, 5 sayı geriye düştükten sonra 10-3'lük bir seriye imza attı ve çeyreğin bitimine 2 buçuk dakikadan az bir süre kala 70-68 öne geçti. Ancak son 1 buçuk dakikada yeniden skor üstünlüğünü eline geçiren Efes, dördüncü çeyreğe 75-72 önde girdi. Lacivert Beyazlılar, farkı 5 sayıya çıkarsa da, Allerik Freeman'ın art arda kaydettiği 3 sayılık basketlere engel olamadı ve Frutti Extra Bursaspor 2 buçuk dakika dolmadan 78-77 öne geçti. Lakin Efes, 11-0'lık bir seri ile maçın son 5 dakikasına girilirken farkı ilk kez çift hanelere çekti. Kalan sürede deneyimini konuşturan ve maçın kontrolünü eline alan Anadolu Efes, karşılaşmayı 95-86 kazandı.

5 maçta 4 galibiyete ulaşan Anadolu Efes'te Krunoslav Simon, 23 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken, Vasilije Micic ise 21 sayı ve 11 asistle double double yaptı. Frutti Extra Bursaspor'da maçın en skorer ismi Allerik Freeman 30 sayı kaydetti.

GERGİN ANLAR

Karşılaşmanın bitimine 32 saniye kala, kendisine faul yapılan Anadolu Efes'in Hırvat forveti Krunoslav Simon, Frutti Extra Bursaspor benchine sözlü tepkide bulundu ve ortalık gerildi. Simon ile Bursaspor Başantrenörü Serkan Erdoğan ile sözlü atıştı. Ayrıca, Timsahlar'ın deneyimli oyuncusu Ender Arslan da, kenarda olmasına karşın sahaya girdi. Neticesinde Anadolu Efes'ten Krunoslav Simon; Frutti Extra Bursaspor'dan Ender Arslan ve Başantrenör Serkan Erdoğan diskalifiye edildi.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları