Can Korkmaz: "En büyük etken özgür oyun"

Can Korkmaz: "Ertuğrul Erdoğan bizden beklediği öncelikler dışında parkede oyuncularına özgürlük sağlıyor. Bu da tüm takımın oyununa olumlu şekilde yansıyor."

Can Korkmaz: "En büyük etken özgür oyun"
03 Mayıs 2020 - 16:14

Can Korkmaz: "Ertuğrul Erdoğan bizden beklediği öncelikler dışında parkede oyuncularına özgürlük sağlıyor. Bu da tüm takımın oyununa olumlu şekilde yansıyor."

RÖPORTAJ: LATİF YURT

Doğa Sigorta Söyleşileri'nde bu ayki konuğumuz Galatasaray Doğa Sigorta'nın tecrübeli yıldızı Can Korkmaz oldu.  Gelin lafı fazla uzatmadan 27 yaşındaki yıldızın başantrenör Ertuğrul Erdoğan'ın takıma etkisi, sponsor desteğinin önemi ve oyun içi unsurlar hakkındaki düşüncelerine yer verdiği bölüme geçelim...

Basketbolda liglerin ertelenme kararını doğru, hatta biraz geç alınmış bir karar olarak görüyorum. Çünkü
tek oynanan lig olarak kalmak ve ülkede yavaş yavaş bu salgının genişlediği bir zamanda maçlara çıkmak kolay bir durum değildi. Umarım ülke ve dünya olarak bu salgını en hafif şekilde atlatırız.

Erteleme sürecini ailemle birlikte geçireceğim ve olabildiğince kendimi hazır tutmaya çalışacağım. Basketbol dışında çok fazla uğraşım yok, genelde sevdiklerim ile güzel ve kaliteli vakit geçirmeyi severim. Birlikte ne yapmaktan keyif alıyorsak veya ne hoşumuza gidiyorsa onu yaparız. Evde vakit geçirmeyi de severim.

Ertuğrul Ağabey (Erdoğan) her şeyden önce gerçekten iyi bir insan. O yüzden aramızda samimi bir diyalog olduğunu düşünüyorum. Saha içinde de kendi istedikleri öncelik olmak üzere, biz oyunculara özgürlük
tanıyor... Bu sene ben de bu gelen özgürlükle ve bunları sonuca pozitif etki etmesiyle daha etkili olmaya
çalışıyorum diyebilirim.

Sponsorumuz Doğa Sigorta bizim için önemli bir destek kaynağı ve yanımızda olduklarını görmek bizi sevindiriyor. Umarım bu sevgi ve destek artarak devam eder. Çünkü günümüz basketbolunda sponsor
desteği çok önemli. Bir takımın ayakta kalabilmesi için temel unsurlardan biri. Doğa Sigorta'nın bize olan desteği de asla hiçe sayılamaz.

Bizim için güzel bir sezon oluyordu; ama daha da iyi olabilirdi. Geçen seneye göre daha başarılı olduk... Hem Avrupa'da hem de Türkiye Kupası'nda... İki kulvarda da bir adım daha ileri gidebilirdik diye düşünüyordum. Çünkü çok potansiyelli bir takımız; ama bazı şanssızlıklar ve sakatlıklar bizi olumsuz etkiledi. Daha az etkilemesini sağlayabilirdik.

Bu sezon en iyi performansımızın Fenerbahçe Beko deplasmanı olduğunu söyleyebilirim. Kupada yarı finalde elendikten sonra bizim için zorlu bir maç trafiği başlıyordu ve ilk maç Fenerbahçe'yleydi. Takım olarak en yükseğe çıktığımız maçlardan biriydi Fenerbahçe deplasmanı.

Aslında bizim için çıta bu değildi tabii ki. 7Days EuroCup'ta ben bu sene favori olduğumuzu düşünüyordum. Ev sahibi avantajını yakalayan sadece bir adım öne geçecektir. Biz de bunu yapabilirdik; ama kötü zamanda arka arkaya gelen sakatlıklar bizi çok zorladı ve nitekim TOP 8'e kalamadık. Seneye hep birlikte sağlıklı kalabilirsek, hedefimiz çıkabildiğimiz en üst nokta olacak...


YORUMLAR

  • 0 Yorum