Bursaspor'dan farklı galibiyet

Bursaspor'dan farklı galibiyet
16 Aralık 2022 - 21:06
Türkiye Sigorta 11. hafta açılış maçında Frutti Extra Bursaspor, baştan sona farklı önde olduğu karşılaşmada Manisa BBSK'yı 96-85 mağlup etti.


Bursaspor karşılaşmaya Needham'ın üçlükleriyle başladı. Devamında da Auguste ile geçiş hücumlarında kolay basket çıkaran Bursa farkı ilk dakikalardan açtı. Rakibinin temposuna karşılık vermekte zorlanan Manisa son bölümde yayın gerisinden bulduğu sayılarla rakibine yaklaştı. İlk çeyrek 25-23 Bursaspor'u 2 sayılık üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe Bursaspor 13-0 ile harika başladı ve farkı da çift hanelere çıkardı (40-25). Özellikle bu dakikalarda Ömer Utku Al ve Enes Berkay Taşkıran ikilisiyle tempolu ve iyi savunmayla geçirerek oyunun hakimiyetini de eline almaya başladı. Molaya giden Manisa, moladan Michalak'ın üçlüğüyle dönse de devamında rakibine ayak uydurmakta zorlandı. İkinci çeyrek 51-34 Bursaspor'un farklı üstünüğüyle geçildi.İlk yarıyı Bursaspor'da Derek Needham 14 sayıyla tamamlayarak çift haneye çıkan tek oyuncu oldu.

Üçüncü çeyrekte Manisa'da John Roberson da ilk sayılarını kaydetti. Çeyreğe bu sefer tempolu başlayan Manisa oldu ve 05.20 dakika kala Roberson'ın sayısıyla karşılaşmada uzun zaman sonra farkı tek haneye çekti (53-62). Molaya giden Bursa mola dönüşünde Ömer Utku Al, Enes Berkay Taşkıran ikllisiyle dönerek farkı tekrar açtı. Kalan dakikalarda basit top kayıplarına giden Manisa skor bulmakta zorlandı. Üçüncü çeyrek 79-59 Bursaspor farklı kapattı.

Son çeyreğe farkında etkisiyle rahat başlayan Bursaspor farklı üstünlüğü bırakmadı ve karşılaşmanın da 96-85 galibi oldu.

Öne çıkanlar..
Frutti Extra Bursaspor: Derek Needham 20 sayı 7 asist 4 ribaund 3 top çalma, Zach Auguste 14 sayı 8 ribaund, Onuralp Bitim 13 sayı 5 ribaund 3 asist, Ahmet Düverioğlu 13 sayı
Manisa BBSK: Michal Michalak 21 sayı 5 ribaund 5 asist, Wayne Selden Jr 15 sayı, O.D Anosike 14 sayı 11 ribaund 3 asist 2 top çalma

YORUMLAR

  • 0 Yorum