Bursaspor, Cluj'a kayıp

Bursaspor, Cluj'a kayıp
08 Mart 2023 - 23:54
Eurocup 15. haftasında temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, Cluj karşısında çift haneye çıkan farka rağmen geri gelse de maçı kazanamadı ve sahadan 83-87 mağlup ayrıldı. Bursaspor'da Onuralp Bitim 23 sayı 7 ribaund, Zach Auguste 13 sayı 9 ribaundla karşılaşmayı tamamladı, sondan ikinci sırada bulunan Cluj da ise Jalen Jones 14 sayı 8 ribaund ve Patrick Richard 14 sayıyla galibiyetin etkili isimleri oldular.

İlk dakikaların dengeli geçtiği karşılaşmada Shepherd ve Meindl ikilsiiyle Cluj periyodun ikinci yarısında farkı açmaya başladı. Derek Needham dışında etkisiz kalan Bursaspor skorun gerisinde kaldı. Son bölümde yayın gerisinden bulduğu üst üste basketlerle Cluj skor üstünlüğünü bırakmadı ve ilk periyodu 18-24 temsilcimiz Bursaspor geride noktaladı.

İkinci periyodda geçiş hücumlarında sayıyla dönen Cluj farkı çift haneye çıkardı. Auguste ve Dudzinski ile Bursaspor cevap verse de Cluj'un tempolu oyununa ayak uydurmakta zorlandı. Özellikle Guzman'ın etkili oyunu sayesinde Cluj farkın kapanmasına izin vermedi ve Bursaspor bu periyodu da 37-49 geride tamamladı.

Üçüncü periyoda Bursaspor, Onuralp Bitim'in 7-0 sekansıyla iyi başladı ve farkı da 5'e çekti (44-49). Gordic ile cevap veren Cluj farkı tekrar çift haneye çıkarmasını bildi. Üçüncü çeyreği de temsilcimiz 58-68 ile noktaladı.

Final periyoduna 7-0 ile başlayan Bursaspor farkı 3'e çekti (65-68). Molaya giden Cluj moladan üst üste üçlüklerle dönerek farkı tekrar açmasını bildi. Oyunun hakimiyetini de bu dakikalarda Cluj elinde tutsa Bursaspor mücadeleyi bırakmadı ve 01.30 dakika kala Onuralp Bitim'in basketiyle farkı eritti (79-79). En kritik yerde yne Guzman'la üçlüğü kaydeden Cluj üstünlüğü bırakmadı ve karşılaşmayı 87-83 kazandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum