Burak Gören | Hedefimiz Avrupa

"Herkes görevini en iyi şekilde yaptığı için önümüzdeki sene de istikrarlı yapıyı devam ettirmeyi hedefliyoruz. Potansiyelli, Türk basketboluna önemli hizmetlerde bulunan, Avrupa’da ses getiren bir takım olmak istiyoruz..."

Burak Gören | Hedefimiz Avrupa
10 Haziran 2024 - 10:22
HÜSEYİN DEMİR/RÖPORTAJ 
 

Heyecanlıyız, mutluyuz ve gururluyuz… Aslında çok genç bir kulüp olmamıza rağmen dördüncü senemizde istikrarlı bir şekilde 'kazanan' takım olduk. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda ligde çok önemli başarılara imza attık. Bununla birlikte tüm hedeflerimize ulaştık.
 
Sezon başında Türkiye Kupası’nda çeyrek final oynamak, Süper Lig’de play-off’a kalarak Avrupa’da boy gösterme gibi hedeflerimiz vardı. Normal sezonu 7. sırada tamamlayıp bu hedeflerimizi gerçekleştirdik. Süper Lig’de maç kazanmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ligde normal sezon içerisinde 15 galibiyet alarak büyük bütçeli takımları arkamızda bıraktık. Her yönüyle çok güzel bir sezon geçirdik.
 
Aliağa Petkim Spor, her geçen sene saha dışı organizasyonlarıyla değerine değer katıyor. Yapılanmada söz verilen her şeyin gerçekleşmesi, organizasyonun çok değerli olması ve buradaki seyirci desteği bizim için çok önemli… Petkim Spor’un büyüyen yapısına şahitlik etmek ve bunun bir parçası olmak beni gururlandırıyor. Büyüyen yapımız ve yönetim anlayışımızdan dolayı başkan Elchin Ibadov ile yöneticilerimize, teknik ve idari menajerlerimize, tüm takıma teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda çok ciddi emek, çalışma ve gelişme var.
 
Önümüzdeki sene Avrupa kupalarında mücadele ediyor olmamız kulübümüzün büyümesinde önemli bir parametre olacak. Büyüyen ve gelişen Aliağa Petkim Spor olarak yeni hedefler, yeni vizyonlar ile daha çok çalışacağız.
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin Avrupa’nın en zor liglerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Antrenör ve oyuncu kalitesinin çok yüksek olduğu bir lig içerisinde zorlu maçlar oynanıyor. İç sahada oynadığımız karşılaşmalarda seyirci desteği ile agresif oynadığımızda kritik galibiyetler elde ettik.
 
Ege temsilcileri yıllardır Türk basketboluna önemli hizmetlerde bulunuyor. Pınar Karşıyaka, Manisa ve bizim takımımızın bu sezon play-off’ta yer alması Ege takımlarını daha güçlü hâle getirdi.
 
Bu sene seyirci desteğini en çok alan takımlardan biriyiz… Evimizde oynadığımız karşılaşmalarda salon hep dolu oluyor. Aliağalı basketbolseverler ile aramızda oluşan çok güçlü bir bağ var. Taraftarlarımız bize her zaman inandı ve güvendi. Her zaman çok büyük destek veriyorlar. Yılar sonra Aliağa’da güçlü bir takım oluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum.
 
David Efianayi, yıllardır Avrupa’da oynamasına rağmen hep alt liglerde oynayan bir oyuncuydu. Transfer sürecinde basketbolcumuzun potansiyeline çok inandık. İlk başta nasıl bir performans sergileyeceği hep merak uyandırıyordu. David, sene başından itibaren büyük ligin büyük oyuncusu olma yolunda önemli adımlar attı. Takım basketbolu oynayan, oyunun her iki tarafında önemli efor sarf eden, paylaşma ve yardımlaşma ile hareket eden yapımızda Efianayi, ciddi katkılarda bulundu. Skorer oyunun yanında yaptıklarıyla da daha değerlendi. Bu sene bize verdiği katkı ve desteklerinden dolayı ona çok teşekkür ediyorum. Potansiyeli olan David Efianayi’nin önümüzdeki dönemlerde Avrupa basketbolunda önemli yerlerde olacağını düşünüyorum.
 
Kariyerimde hep uzun vadeli işlere imza attım. Son 10 yıllık basketbol kariyerimde sadece iki takım çalıştırdım. Önümüzdeki sezonda Aliağa Petkim Spor ile beşinci sezonum olacak. Artık kulübümüz ile birbirimizi çok iyi anlayan bir yapı hâline geldik. Rol ve görev paylaşımımız, kulübümüze kattıklarımızla çok değerli bir iş birliğimiz var. Uzun vadeli çalışmanın avantajlarını sonuna kadar yaşıyoruz. Herkes görevini en iyi şekilde yaptığı için önümüzdeki sene de istikrarlı yapıyı devam ettirmeyi hedefliyoruz. Potansiyelli, Türk basketboluna önemli hizmetlerde bulunan, Avrupa’da ses getiren bir takım olmak istiyoruz.

Yunus Emre Sonsırma ve Mahir Ağva takımın önemli parçaları hâline geldiler. İkisi de görevlerini, rollerini çok iyi yapıyorlar. Yunus aynı zamanda takım kaptanı olarak saha içinde ve saha dışında bana çok yardımcı oldu. Mahir de aynı şekilde çok değerli katkılarda bulundu. Bununla birlikte Yavuz Gültekin gibi bir ismi Türk oyuncu havuzuna kazandırmaktan gurur duyuyorum. Türkler ve yabancılar ayrımı yapmadan çok değerli işlere imza attık. Tüm oyuncularımın performansı beni onurlandırıyor. Onlar bu sene yaptıklarıyla Aliağa halkının gönlünde taht kurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum