Brittney Griner Rusya'da gözaltına alındı

Rusya Ligi ekiplerinden UMMC Ekaterinburg'da forma giyen Brittney Griner, Amerika Birleşik Devletleri'ne dönüşü sırasında havalimanında gözaltına alındı.

Brittney Griner Rusya'da gözaltına alındı
06 Mart 2022 - 13:51
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği süreçte bir sorun daha çıktı. New York Times'ın haberine göre; Rusya temsilcisi UMMC Ekaterinburg'da oynayan Brittney Griner Amerika Birleşik Devletleri'ne dönüşü sırasında bagajında uyuşturucu madde bulunduğu gerekçesiyle havalimanında gözaltına alındı. 

Brittney Griner'in menajeri  şu ifadeleri kullandı:
"Brittney’in Rusya’daki durumunun farkındayız. Onunla, Rusya’daki hukuki temsilcisiyle, ailesiyle ve takımıyla yakın kontak halindeyiz. Hala devam eden yasal bir süreç olduğu için konuyla alakalı daha fazla bir yorum yapamayız. Ancak onu evine geri getirmek için çalışmalarımızın devam ettiğini söyleyebilirim. Şu andaki birincil önceliğimiz onun mental ve fiziksel sağlığı."

 Phoenix Mercury de konu hakkında açıklama yaptı: 
"Brittney Griner’ın Rusya’daki durumunu yakından takip ediyoruz. Kendisinin temsilcisiyle, ailesiyle, öte yandan WNBA ve NBA ile sürekli iletişim halindeyiz. Brittney’i seviyoruz ve destekliyoruz. Şu an onun güvenliğinden, mental ve fiziksel sağlığından, ayrıca eve güvenli bir şekilde dönebileceğinden endişe duyuyoruz."Amerika Birleşik Devletleri'ndeki WNBA Oyuncular Sendikası da konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Sendika, Brittney Griner'i destediklerini belirtti. Oyuncunun durumunun yakından takip edileceği vurgulandı.ABD uyruklu sporcu hakkındaki iddiaların ne şekilde çözüme kavuşacağı şu an için belirsizliğini korumaya devam ediyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum