BJK Sompo Sigorta evindeki deplasmanı kazandı

Basketbol Süper Ligi'nin birinci haftasında Beşiktaş Sompo Sigorta, Akatlar'daki evinde Bahçeşehir Koleji'nin konuğu oldu.

BJK Sompo Sigorta evindeki deplasmanı kazandı
29 Eylül 2019 - 19:23
Basketbol Süper Ligi'nin birinci haftasında Beşiktaş Sompo Sigorta, Akatlar'daki evinde Bahçeşehir Koleji'nin konuğu oldu.

Maç, tempolu ve etkili savunmaların olduğu akıcı oyunlarla başladı. Beşiktaş Sompo Sigorta’yı Burak Can Yıldızlı ve Jordan Theodore sırtladı. Ancak Trae Golden ile başlayan, akabinde Mangok Mathiang ve JaJuan Johnson ile hücumda etkili olan Bahçeşehir Koleji, maçın ilk televizyon molasına 12-10 önde girdi. (4.50) Beşiktaş Sompo Sigorta, mola dönüşünde Burak Can Yıldız’ın basket faulden 2+1 sayılık katkısı ile 13-12 öne geçti. (4.04) Sonrasında Shaq McKissic, çaldığı top sonrasında güzel bir smaç yaptı ve Kara Kartallar 8-0’lık bir seri yakaladı. (3.41) Kalan sürede iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlansa da, ilk 10 dakika Beşiktaş Sompo Sigorta’nın 21-20’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğin ilk yarısına basit hatalar damgasını vururken, daha az hata yapan Siyah Beyazlılar, çeşitli oyunculardan sayı katkıları aldı ve dengede giden maçta 4 sayılık bir skor üstünlüğü yakaladı. (4.48) Bahçeşehir Koleji, buna karşılık Trae Golden ve JaJuan Johnson’ın sorumluluk almasıyla oyuna tutundu. Bir süredir karşılıklı basketlerle skorda beraberliği sağlayan Kırmızı Ejderhalar, Doğan Şenli’nin maçtaki ilk 3 sayılık basketi atmasıyla 38-35 öne geçti. (1.37) Kalan sürede üstünlüğünü koruyan Bahçeşehir Koleji, devre arasına 41-40 önde girdi. Beşiktaş Sompo Sigorta'da son saniyede 3 sayılık basketi Todrick Gotcher kaydetti.

Üçüncü çeyreğin ilk 4 dakikasının dolmasına az bir süre kala Birkan Batuk'tan 6 sayılık katkı geldi ve Beşiktaş Sompo Sigorta 50-46'lık bir üstünlük kurdu. (6.25) Bahçeşehir Koleji, 2 dakikada skorda eşitliği sağlasa da, televizyon molasına Kara Kartallar 52-50 önde girdi. (4.11) Mola sonrasında Burak Can Yıldızlı ve İsmet Akpınar ile etkili olan Siyah Beyazlılar, farkı 7 sayıya çıkardı. (1.48)

Aradaki farkı koruyup son 10 dakikaya 64-57 önde giren Beşiktaş Sompo Sigorta, Dwight Hardy'i durduramadı. Bahçeşehir Koleji, Hardy'den art arda gelen basketlerle farkı 1 sayıya düşürdü. (7.48) Bunun üzerine Beşiktaş Sompo Sigorta Başantrenörü Dusko Ivanovic erken mola aldı. (7.46) Mola sonrasında Jordan Theodore ile etkili olan Kara Kartallar, JaJuan Johnson - Dwight Hardy ikilisiyle oyunda kalmayı başardı. Ancak Beşiktaş Sompo Sigorta, kalan sürede üstünlüğünü korudu ve karşılaşmayı

Sezona galibiyetle başlayan Beşiktaş Sompo Sigorta'da Burak Can Yıldızlı, 21 sayı ve 4 ribaundla maçın yıldızı olurken, Jordan Theodore da 18 sayı, 6 asist, 3 ribaund ve 2 top çalma ile Kara Kartallar'ın galibiyetinde önemli rol oynadı. Bahçeşehir Koleji'nde maçın en skorer oyuncusu JaJuan Johnson, 26 sayı ve 9 ribaundla oynarken, Trae Golden 19 sayı ve 11 asistle double double yaptı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri: https://www.fibalivestats.com/u/TBF/1375930/bs.html

YORUMLAR

  • 0 Yorum