Beşiktaş Sompo Sigorta'dan Timsahlar'a şans yok

ING Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Sompo Sigorta, Marmara Derbisi'nde Frutti Extra Bursaspor'u Akatlar Spor Salonu'nda konuk etti.

Beşiktaş Sompo Sigorta'dan Timsahlar'a şans yok
17 Kasım 2019 - 19:16
ING Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Sompo Sigorta, Marmara Derbisi'nde Frutti Extra Bursaspor'u Akatlar Spor Salonu'nda konuk etti.

İki takımın da birbirine üstünlük kurmak için fiziksel özelliklerini kullandığı maçın ilk dakikalarında Beşiktaş Sompo Sigorta, savunmada Frutti Extra Bursaspor hücumunu zaman zaman hataya sürükledi. Timsahlar, yaptığı basit hatalardan dolayı, maçın ilk televizyon molasına 8-7 geride girdi. (4.35) Bursaspor, moladan Gabriel Olaseni'nin boyalı alandan bulduğu basketle 9-8 öne geçse de, Kara Kartallar'dan 9-2'lik bir seri geldi. (3.46 - 1.52) Beşiktaş Sompo Sigorta, kalan sürede üstünlüğünü koruyarak ilk 10 dakikayı 18-16 önde tamamladı.

İstanbul ekibi, ikinci çeyreğe etkili bir giriş yaptı. Kara Kartallar, savunmada James McAdoo ile gücünü ortaya koyarken, Todrick Gotcher da art arda 3 sayılık basketler buldu. Beşiktaş Sompo Sigorta'nın farkı 8 sayıya çıkarması, Frutti Extra Bursaspor Başantrenörü Serkan Erdoğan'ı erken mola almaya sürükledi. (9.13) Mola sonrasında da Timsahlar için işler iyi gitmedi. Savunmadaki etkisini hücuma da taşıyan James McAdoo, art arda sayılar kaydedip Beşiktaş'ın farkı çift hanelere çıkarmasını sağladı. (7.05) ilerleyen dakikalarda İsmet Akpınar, Jordan Theodore ve Shaq McKissic ile sayılar bulan Beşiktaş Sompo Sigorta, devre arasında soyunma odasına 42-27'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Frutti Extra Bursaspor, Perry Jones ve Ender Arslan'ın basketleriyle farkı 7 sayıya indirdi. (7.07) 3 dakikadan fazla bir süre sayı bulamayan Kara Kartallar, Shaq McKissic'in üçlüğüyle skor aralığını çift hanelere yükseltti. (6.48) Timsahlar, buna karşılık Gabriel Olaseni ve Perry Jones ile skoru dengelemek için 2 hücumluk araya ulaştı. Bunun üzerine Beşiktaş Sompo Sigorta Başantrenörü Dusko Ivanovic'ten mola geldi. (6.01) Mola sonrasında Kara Kartallar'ın uzunları sahneye çıktı. James McAdoo atletizmini konuştururken, Nemanja Djurisic de hızlı hücumlarda fırsatları değerlendirdi. Bu ikiliye İsmet Akpınar ve Todrick Gotcher'dan 3'er sayılık katkılar gelince, Beşiktaş Sompo Sigorta 12-0'lık bir seri yapıp farkı 20 sayının üzerine çıkardı. (1.57) Bursaspor, karşılık vermeye çalışsa da, kalan süre İstanbul ekibinin  kontrolünde geçti.

Son 10 dakikaya 66-47 önde giren Beşiktaş Sompo Sigorta karşısında yüksek ivme ile başlayan Frutti Extra Bursaspor, 9-0'lık bir seri ile farkı 10'a indirdi. (6.58) 4 dakikadan uzun bir süre sayı bulamayan Kara Kartallar'ın suskunluğu, Shaq McKissic'in serbest atışlarıyla son buldu. (5.51) Kalan sürede bulduğu basketlerle rahat bir oyun çıkaran Beşiktaş Sompo Sigorta, karşılaşmayı 80-59 kazandı.

3 maç aradan sonra galibiyete ulaşan Beşiktaş Sompo Sigorta'da İsmet Akpınar, 16 sayıyla maçın en skorer isimlerinden biri olurken, James McAdoo da 14 sayı ve 13 ribaundla double double yaptı. Frutti Extra Bursaspor'da Chris Jones, 16 sayı, 2 ribaund ve 2 asistle mücadele etti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum