Basketbol Şampiyonlar Ligi Panorama: 4'te 3

FIBA Basketbol Şampiyonlar Lig'nin 13 haftası geride kalırken, Tek Süt Bandırma ve Beşiktaş Sompo Sigorta'nın da bir üst tura çıkması kesinleşti. Böylece ülkemizden 3 temsilci, çeyrek finale kalmak için mücadele edecek.

Basketbol Şampiyonlar Ligi Panorama: 4'te 3
30 Ocak 2020 - 22:31 - Güncelleme: 24 Şubat 2020 - 04:03
FIBA Basketbol Şampiyonlar Lig'nin 13 haftası geride kalırken, Tek Süt Bandırma ve Beşiktaş Sompo Sigorta'nın da bir üst tura çıkması kesinleşti. Böylece ülkemizden 3 temsilci, çeyrek finale kalmak için mücadele edecek.

TEK SÜT BANDIRMA SALI KAZANIP ÇARŞAMBA GARANTİLEDİ

B Grubu'nda yer alan Tek Süt Bandırma, 13. maçında Anwil Wloclawek'in Polonya'da konuğu oldu. Dördüncü çeyrekte gösterdiği mücadele ile 89-81'lik galibiyete uzanan Yeşil Beyazlılar, gruptaki 7. galibiyetini aldı. Çarşamba günü ise, AEK'in Rasta Vechta'yı 81-70, Hapoel Jerusalem'in de San Pablo Burgos'u 96-91 yenmesiyle birlikte, temsilcimizin üst tura kalması garantilendi. İspanya temsilcisi San Pablo Burgos, son hafta öncesinde, Tek Süt Bandırma ile aynı galibiyet ve mağlubiyet sayısına sahip (7-6) olmakla birlikte, ikili averajdaki üstünlüğü nedeniyle 3. sırada bulunuyor. Almanya temsilcisi Rasta Vechta'nın da son hafta öncesinde 6 galibiyet ve 7 mağlubiyeti bulunuyor. San Pablo Burgos ile Rasta Vechta, grubun 14. ve son etabında İspanya'da karşılaşacak. Oynanacak maçlar sonunda, üç takımın da 7 galibiyet ve 7 mağlubiyet ile tamamlaması durumunda, Tek Süt Bandırma'nın aralarında en iyi ikinci averaja sahip olmasından dolayı, Son 16'ya kalması kesinleşti. Temsilcimiz, son maçında Pau Orthez'i mağlup eder ve Rasta da Burgos'u yenerse, grubu 3. sırada tamamlayacak. Yeşil Beyazlılar, diğer ihtimaller doğrultusunda, 4. sıradan Son 16'ya geçecek.

KARA KARTALLAR'IN UÇUŞU SÜRÜYOR

D Grubu'ndaki çıkışıyla, güç sıralamasında ilk 10 içine girmeyi başaran Beşiktaş Sompo Sigorta, en yakın takipçilerinden Neptunas'ı Akatlar'da konuk etti. Shaq McKissic ve Toddrick Gotcher'ın göstermiş olduğu etkili performanslarla 76-69'luk galibiyete uzanan Kara Kartallar, Falco ve Happy Casa Brindisi'yi de geride bırakarak, adını Son 16'ya yazdırmayı garantiledi. Beşiktaş Sompo Sigorta, gruptaki son maçında Dijon ile deplasmanda karşılaşacak. Eğer temsilcimiz, rakibini en az 34 sayı farkla mağlup ederse, grup 3.'sü olarak Son 16'ya gidecek.

TÜRK TELEKOM SHOW DEVAM EDİYOR

A Grubu'ndaki temsilcimiz Türk Telekom, rakiplerini teker teker geçmeye devam ediyor. Mavi Kaplanlar, 13. maçında Polonya'nın Pulski Cukier Torun takımını Ankara'da konuk etti karşılaşmadan 100-87'lik galibiyetle ayrıldı. Dinamo Sassari ile 10'ar galibiyeti bulunan Türk Telekom, ikili averajdan liderliğini sürdürüyor. Temsilcimiz, gruptaki son maçında, Strasbourg'u deplasmanda mağlup ederse, Grup lideri olarak Son 16'ya kalmayı garantileyecek.

Öte yandan Gaziantep Basketbol, C Grubu'ndaki 13. maçında Nizhny Novgorod'un Rusya'da konuğu oldu. Mücadeleyi 89-64 kaybeden Şahinler, 3 galibiyet ve 10 mağlubiyetle 7. sırada yer aldı. Temsilcimiz, turnuvadaki son maçında, Mornar Bar ile sahasında karşı karşıya gelecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum