Bahçeşehir Koleji şov yaptı

Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup D Grubu son maçında Karadağ’ın Mornar Bar takımıyla karşı karşıya geldi. Kırmızı Ejderler, üstün bir oyunla rakibini 103-68 mağlup ederek 2021/22 sezonunda müzesine götürdüğü FIBA Europe Cup’ta grubunu lider bitirmeyi başardı.

Bahçeşehir Koleji şov yaptı
22 Kasım 2023 - 21:04 - Güncelleme: 22 Kasım 2023 - 21:15
Bahçeşehir Koleji maça, Tony Taylor, Philip Scrubb, Muhammed Baygül, Tyler Cavanaugh ve Jerry Boutsiele beşiyle başlarken konuk ekip Mornar Bar, Dwight Murray, Jacobi Boykins, Milic Starovlah ve Alex Gavrilovic beşiyle sahaya çıktı. 

Mücadelenin ilk sayıları Bahçeşehir Koleji’nde Jerry Boutsiele ile gelirken, ev sahibi ekip bu
kez Tyler Cavanaugh ile üst üste iki basket bularak 7-0 öne geçti. Hücumlardan neredeyse hiç boş dönmeyen Bahçeşehir Koleji, Can Maxim Mutaf ile de bir üçlük buldu ve ilk çeyreği 28-7 önde kapattı.

İlk periyodu kapatan Can Maxim Mutaf, ikinci periyodun da açılışını yayın gerisinden bulduğu basketle yaptı. Çeyreğin ilk dakikası, Egemen Güven ve Milija Mikovic’in karşılıklı
basketleriyle geçildi. Skorda üstünlüğü koruyan temsilcimiz, soyunma odasına 52-29 üstünlükle girdi. 

İkinci yarının başında talihsiz bir şekilde sakatlanan Marko Kovacevic, oyuna devam edemedi. Alex Gavrilovic, konuk ekip Mornar adına çift haneli skor üreten ilk isim oldu. Tony Taylor’ın da skor katkısı vermesiyle beraber temsilcimiz Bahçeşehir Koleji’nde sayı atmayan oyuncu kalmadı. Axel Bouteille’in basket faulüyle birlikte Kırmızı Ejderler, çeyreğin son beş dakikasına 67-39 üstünlükle girdi. Ev sahibi ekip, Berkay Candan’ın orta mesafeden bulduğu basketle farkı yeniden 30 sayının üzerine çıkardı. Axel Bouteille, temsilcimizde çift hanelere yükselen ikinci oyuncu olurken, Arca Tülüoğlu ve Can Maxim Mutaf ile sayılarına devam eden Kırmızı Ejderler, son 10 dakikalık bölüme 85-48 önde girdi.

Son çeyreğin ilk basketi, Hadi Özdemir ile Bahçeşehir Koleji’nden gelirken, konuk ekip
Mornar’da yanıt Milija Mikovic’ten geldi. Can Maxim Mutaf, iki üç sayılık isabet daha bularak
15. sayılarını kaydetti ve Bahçeşehir Koleji’nde çift haneli sayı üreten üçüncü oyuncu oldu.
Yayın gerisinden isabeti bulan Novak Pekovic, skoru 96-57’ye getirerek farkı 40 sayının altına çekti. Egemen Güven ile üst üste iki basket bulan Bahçeşehir Koleji, 101-63 öne geçti. Dwight Murray’nin basketleri ve Arca Tülüoğlu’nun sayıları skoru belirledi, temsilcimiz mücadeleyi 103-68 kazandı.

Kupadaki diğer temsilcimiz Manisa BŞB ise E Grubu'nda ağırladığı Porto'yu 75-66 ile geçti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum