Bahçeşehir Koleji ilk Avrupa maçını kazandı

FIBA Europe Cup'ta Bahçeşehir Koleji, D Grubu'ndaki ilk maçında Fribourg'un İsviçre'de konuğu oldu.

Bahçeşehir Koleji ilk Avrupa maçını kazandı
23 Ekim 2019 - 23:46
FIBA Europe Cup'ta Bahçeşehir Koleji, D Grubu'ndaki ilk maçında Fribourg'un İsviçre'de konuğu oldu.

Maçın ilk dakikaları ortada geçmesine karşın, Bahçeşehir Koleji hücumda istediği gibi etkili olamadı. Fribourg Olympic, Murphy Burnatowski'nin tek başına 9 sayı kaydetmesiyle temsilcimize karşı 9-5'lik bir üstünlük sağladı. Bunun üzerine Bahçeşehir Kolej, Başantrenörü Stefanos Dedas molaya başvurdu. Bahçeşehir, mola sonrasında Trae Golden ve Dwight Hardy ile etkili olmaya başladı ve zaman zaman öne geçti. Ancak Fribourg, Jeremy Jaunin'in son saniyede kaydettiği 3 sayılık basketle ilk 10 dakikayı 20-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin başında 5 sayı farkla geriye düşen Bahçeşehir Koleji, J.J. Johnson'ın da devreye girmesiyle etkili olmaya başladı. Johnson ve Golden'ın hücumda aldığı sorumluluklarla daha kontrollü bir oyun çıkaran Kırmızı Ejderhalar, 14-7'lik bir seri ile 31-27 öne geçti. (5.19) Temsilcimiz, mola sonrasında Sean Armand ve Can Altıntığ'ın turnikeden attığı basketlerle farkı 8 sayıya kadar yükseltti. (4.22) Bahçeşehir, Sean Armand'ın basketleriyle son dakikalarda farkı çift hanelere çıkarsa da, karşılıklı sayılar sonucunda devre arasına 41-33'lük üstünlükle girdi.

Fribourg, üçüncü çeyreğin başında farkı 6 sayıya indirdi. Ancak Bahçeşehir Koleji'nde Dwight Hardy art arda 8 sayı kaydetti ve İsviçre ekibini erken molaya sürükledi. (7.11) Oyunun kontrolünü eline geçiren Kırmızı Ejderhalar, son 10 dakikaya 61-45 önde girdi. Aradaki farkı korumayı başaran temsilcimiz, mücadeleyi 76-60 kazandı.

Avrupa'daki ilk maçında galip gelen Bahçeşehir Koleji'nde Trae Golden 17 sayı, 5 ribaund ve 7 asist ile öne çıkarken, Sean Armand ve Dwight Hardy 14'er sayıyla karşılaşmayı tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum