Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup Şampiyonu

Bahçeşehir Koleji, FIBA Avrupa Kupası Finali rövanş maçında İtalyan ekibi Unahotels Reggio Emilia'yı mağlup ederek şampiyon oldu.

Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup Şampiyonu
27 Nisan 2022 - 22:37 - Güncelleme: 27 Nisan 2022 - 22:53
FIBA Avrupa Kupası Finali rövanş karşılaşmasında Bahçeşehir Koleji, Reggio Emilia'yı konuk etti. İtalya'da oynanan ilk maçı 72-69 kazanan Bahçeşehir Koleji, ikinci maçı da 90-74 galip tamamlayarak FIBA Avrupa Kupası'nın sahibi oldu. Bahçeşehir Koleji böylece tarihindeki ilk Avrupa zaferini elde etti.Bu kupayla birlikte Türk Basketbolu Avrupa kupalarındaki 7. kupasını kazandı.

Bahçeşehir Koleji’nde Jamar Smith 17 sayı, 4 asist ile mücadele etti. Jamal Jones da 14 sayıyla oynadı. Tarik Black 12, Berkay Candan 7, Muhammed Baygül 6 ve Oğuz Savaş da 5 sayıyla maçı tamamladı. Sam Dekker da 12 sayıyla öne çıktıReggio Emilia’da Stephen Thompson 19 sayıyla oynarken Arturs Strautins 19 sayı, 11 ribaund ile finali tamamladı. Mikael Hopkins ve Justin Johnson da 9 sayıyla mücadele etti. Andrea Cinciarini de 8 sayı, 9 asist ile oynadı.

İyi başlangıç
Jones’un üçlük çizgisinin gerisinden 3’te 3 isabet bulmasıyla maça başlayan Bahçeşehir Koleji, 5. dakikaya 6 sayılık farkla önde girdi. Smith’in de devreye girmesiyle hücumda vites yükselten Bahçeşehir Koleji, savunmada da sertliğini artırarak ilk periyodu 14 sayı farkla önde kapattı. İkinci periyoda etkili bir başlangıç yapan deplasman ekibi, toplamda 15-0’lık seri yakaladı.Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 6 sayı farkla önde gitti.



Bahçeşehir Koleji skor üstünlüğünü elinde tuttu 
İkinci yarıya iyi başlayan Bahçeşehir Koleji, Langston Hall ve Jamal Jones’un sayılarıyla farkı çift hanelere taşıdı. Misafir ekip Filippo Baldi Rossi’nin üçlüğüyle skoru 58-51’e getirdi ve farkı tek hanelere indirdi. Skor üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar koruyan Bahçeşehir Koleji, son 10 dakikaya 64-56’lık skorla önde girdi.Son çeyreğe iyi başlayan Bahçeşehir Koleji, Tarik Black ve Sam Dekker’ın smaçlarıyla farkı çift hanelere taşıdı. Skor üstünlüğünü koruyan temsilcimiz rakibinin geri dönüşüne imkan tanımazken sahadan 90-74’lük skorla galip ayrıldı ve FIBA Europe Cup’ta şampiyonluğa ulaştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum