Bahçeşehir Koleji Bourg maçını unutturdu

Kırmızı Ejderhalar, ING Basketbol Süper Ligi’nde iyi bir başlangıç yaptı.

Bahçeşehir Koleji Bourg maçını unutturdu
04 Ekim 2020 - 13:31
ING Basketbol Süper Ligi’nde THY EuroLeague takımlarını zorlayacak takımlar olabiliyor.

Genel olarak Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun favori olarak gösterildiği ligde, Belli dönem elde ettikleri başarılarla, bu iki takıma karşı diş geçiren ve sürpriz sonuçlar alan takımlar ortaya çıkıyor. 2012 yılında Beşiktaş, 2013 yılında Galatasaray ve 2015 yılında Pınar Karşıyaka’nın şampiyonlukları da önemli göstergeler. Tofaş, Bandırma gibi takımlar da, 2010’lu yıllarda yaptıkları finallerle de dikkat çekmeyi başarmıştı.

Bahçeşehir Koleji, de bu konuda bu takımların arasına girmeye aday gibi…
Kırmızı Ejderhalar, ING Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında Tofaş’ı 84-73 mağlup etti. İkinci maçında Darüşşafaka Tekfen ile deplasmanda karşılaşan Bahçeşehir, ikinci yarıda sendelese de, son dakikalarda oyuna ağırlığını koydu ve mücadeleden 95-91’lik galibiyetle ayrıldı.

OWENS YOKSA DENİZ VAR


Deniz Kılıçlı, NCAA zamanında akıllarda kalan hook atışını yapıyor.

Josh Owens’ın yaşadığı sakatlık sonrasında Darüşşafaka Tekfen maçına ilk 5’te başlayan Deniz Kılıçlı’nın performansı, Bahçeşehir Koleji için haftanın kazançlarından biri oldu. Aynı zamand Kırmızı Ejderhalar’ın takım kaptanı olan Kılıçlı, 24 dakika 31 saniye süre aldığı karşılaşmada %70 şut isabeti ile 16 sayı, 4 ribaund ve 1 blokla, öne çıkan isimlerden biri oldu. Kılıçlı’nın bu performansı, Bahçeşehir için Owens’ın yokluğunda umut verdi.

RIDVAN BANDIRMA’DAKİ GİBİYDİ


Erick Green ve Rıdvan Öncel, iyi bir ikili oluşturdu.

Bahçeşehir Koleji’nde, dün Daçka karşısında elde edilen galibiyette, kritik yerlerde sorumluluk aldı. 2018 yılında, Bandırma’nın Fenerbahçe Beko ile oynadığı yarı final serisinde, saha içinde göstermiş olduğu liderlik ve kararlılıkla dikkatleri üzerine çeken 23 yaşındaki gard, 14 sayı, 4 ribaund ve 3 asistlik performansıyla, izleyenleri o dönemlere götürdü.

Bu iki oyuncu, 7DAYS EuroCup’ta, JL Bourg maçında, yaklaşık 2-3 dakika süre alırken, sayı katkısında bulunamamışlardı. Hem Deniz Kılıçlı’nın hem de Rıdvan Öncel’in Darüşşafaka Tekfen karşısında gösterdiği performans ve elde edilen galibiyet, Bourg karşısında alınan şok yenilgiyi unutturdu. Kırmızı Ejderhalar’ın 6 Ekim Salı günü Rusya’da oynayacağı UNICS Kazan deplasmanında, takımın skorer ismi Erick Green’in yanı sıra, diğer oyunculardan gelecek katkılar, Bahçeşehir’in de görünüşe göre bir sürpriz yapacağının sinyallerini veriyor. Tabii, bu durum ING Basketbol Süper Ligi’ndeki rakipleri için de geçerli…

Fotoğraflar: Bertan Erman / Ribaund Dergi

YORUMLAR

  • 0 Yorum