Bahçeşehir Koleji 9 oyuncu ile yollarını ayırdı

Kurdukları kadrolarla beklentileri bir türlü karşılayamayan Bahçeşehir Koleji, bir kez daha sil baştan diyor. Öyle ki, Kırmızı Ejderhalar’dan 9 oyuncu, 2020-2021 sezonu sonrası takımdan ayrıldı.

Bahçeşehir Koleji 9 oyuncu ile yollarını ayırdı
30 Haziran 2021 - 12:37
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

2018-2019 sezonunda Eskişehir Basket’in çekilmesinin ardından ING Basketbol Süper Ligi’ne dahil olan Bahçeşehir Koleji, yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çekti. İlk hedefi bu ligde kalıcı olmak olan Kırmızı Ejderhalar, Playoff’u da zorladı; ancak ilk 8 içine giremedi. Ertesi sezon ING Basketbol Süper Ligi’ne istediği başlangıcı yapamadı ve ligde kalma mücadelesi veriyordu. Ancak Koronavirüs salgını ile ligler iptal oldu. İstanbul ekibi, 2019-2020 sezonunda ilk kez Avrupa’da mücadele etti; FIBA Europe Cup’ta yarı finale kadar yükselmişti. Bahçeşehir, burada BSL’nin aksine daha iyi bir performans sergiliyordu ve Pınar Karşıyaka ile Europe Cup finalinde karşı karşıya geleceği konuşuluyordu. Ancak salgın bu turnuvanın da sonuçsuz kalmasına neden oldu. 2020-2021 sezonunda Bahçeşehir Koleji hedefi büyüttü ve buna göre bir kadro kurdu.


Erick Green, geçen sezon Bahçeşehir Koleji'nin öne çıkan isimlerinden biriydi. (Fotoğraf: Bertan Erman)

Kırmızı Ejderhalar, Wild Card vizesi alarak, bir Türk takımının THY EuroLeague’e geçebilmesi için tek kapı olan 7DAYS EuroCup’ta mücadele etme hakkını kazandı. Erick Green, Alex Perez, Josh Owens gibi Avrupa tecrübesi yüksek olan oyuncular kadroya dahil oldu. Ancak ne Avrupa’da ne de ING Basketbol Süper Ligi’nde işler, Bahçeşehir Koleji’nin istediği gibi ilerledi. EuroCup’ta kritik kararlarla etkilenen bazı maçlar (UNICS Kazan deplasmanı) ve takım içindeki sakatlıklar ve aradaki transferler, Kırmızı Ejderhalar’ın bir türlü istikrarı yakalayamamasına neden oldu. Alex Perez ve Josh Owens ile daha sonra takıma dahil olan Thomas Robinson, sezon içinde İstanbul ekibinden ayrıldı. 


Sonuç: EuroCup’ta Top 16 görülemedi ve ING Basketbol Süper Ligi’nde Playoff dışında kalındı.

ERHAN ERNAK İLE YENİ BİR YOLDA


Fotoğraf: Bertan Erman


Geçen sezon ortasında Zafer Aktaş’ın takımdan ayrılmasıyla takımın başına geçen Erhan Ernak, sonuçların istediği gibi olmadığı bir ortamda, kısa vadede göstermiş olduğu performansla Bahçeşehir Koleji’nin güvendiği isim oldu ve gelecek sezon da takımın başında yer alacak. EuroCup’tan Wild Card vizesi alamayan Kırmızı Ejderhalar, Avrupa’da mücadele edecekse, FIBA Europe Cup’ta bir kez daha mücadele edecek. Turnuva değişimleri de, kadroların oluşturulmasında önemli bir etki yaratıyor.
İstanbul ekibi, geçen sezonu tamamlayan 9 oyuncu ile yollarını ayırdı. İsmet Akpınar Fenerbahçe Beko’ya, Thomas Akyazılı da Yukatel Merkezefendi’ye transfer oldu. Bu isimlerin yanı sıra, takım kaptanı Deniz Kılıçlı, Rıdvan Öncel, Burak Can Yıldızlı ve Peyton Aldrige ile birlikte, sezon arasında kadroya dahil olan Vladimir Stimac, Stefan Jankovic ve Shannon Evans ile de yollar ayrıldı.

Bahçeşehir Koleji’nde mevcut oyuncular şu şekilde:

Erkan Yılmaz
Erick Green
Jamal Jones
Hadi Özdemir
Ahmet Safa Yılmaz
Ali Yüceoral

Öte yandan Kırmızı Ejderhalar’dan herhangi bir yeni transfer açıklaması gelmedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum