Bahçeşehir Koleji 3 maç sonra kazandı

ING Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında Bahçeşehir Koleji, Akatlar Spor Salonu'nda Arel Üniversitesi Büyükçekmece'yi konuk etti.

Bahçeşehir Koleji 3 maç sonra kazandı
08 Aralık 2019 - 16:59
ING Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında Bahçeşehir Koleji, Akatlar Spor Salonu'nda Arel Üniversitesi Büyükçekmece'yi konuk etti.
Maçın ilk sayıları, Dwight Hardy'nin 3 sayılık basketiyle Bahçeşehr Koleji'nden gelse de, sonrasında Andrew Andrews fırtınası başladı. Hücumda 3 dış atış isabeti kaydeden Andrews önderliğindeki Arel Üni. Büyükçekmece, 11-2'lik bir seri yaptı. (7.52) Ancak Bahçeşehir kısa sürede Dwight Hardy ve JaJuan Johnson ile toparlandı. Hardy ve Johnson'dan gelen sayılar, Kırmızı Ejderhalar'ı 5 sayılık üstünlüğe taşıdı. (4.25, 3.39) Büyükçekmece, çeyreğin son dakikasında Deniz Kılıçlı ve Robert Upshaw'ın basketleriyle farkı 1 sayıya düşürdü. İlk 10 dakikayı Bahçeşehir Koleji 23-22 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe London Perrantes ile etkili başlayan Kırmızı Ejderhalar, JaJuan Johnson'ın da skora sağladığı katkıyla üstünlüğünü sürdürmeyi başardı ve farkı 8 sayıya kadar çıkardı. (4.52) Arel Üniversitesi Büyükçekmece, Robert Upshaw, Deniz Kılıçlı, Andrew Andrews ve Kenny Hayes'in çabalarıyla arayı kapatsa da, Bahçeşehir Koleji Can Altıntığ'ın bitime 1 saniye kaydettiği basketle, devre arasında soyunma odasına 44-40'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında JaJuan Johnson ve Trae Golden ile Büyükçekmece'nin basketlerine karşılık veren Bahçeşehir, kendi lehine işleyen dengeli oyunu sürdürdü. Arel Üniversitesi Büyükçekmece, özellikle Deniz Kılıçlı'nın gösterdiği performansla maça ortak olmaya devam ederken, Kenny Hayes'in basketiye, çeyreğin bitimine 27 saniye kala farkı 3 sayıya indirdi. 16 saniye sonra JaJuan Johson, kaydettiği sayılarla Bahçeşehir Koleji'nin son 10 dakikaya 66-61 önde girmesini sağladı.

Büyükçekmece, dördüncü çeyreğe Mert Celep'in basket faulü ile başladı; ancak Mert, serbest atışı kaçırdı ve fark 3 sayıya kadar indi. (9.31) Akabinde Bahçeşehir Koleji, başta Mangok Mathiang olmak üzere hücumda yakaladığı ivme ile 7-0'lık bir seri ile bu maçta ilk kez farkı çift hanelere çıkardı. (8.24) Arel Üni. Büyükçekmece, Deniz Kılıçlı ve Mert Celep'ten gelen sayılarla oyundan düşmedi ve fark 6 sayıya indi. (6.44) Bunun üzerine Bahçeşehir Koleji'nden erken mola geldi. Mola sonrasında Trae Golden ve Mangok Mathiang ile skor aralığını yeniden çift hanelere çeken Kırmızı Ejderhalar, mücadeleyi 96-81'lik skorla kazandı.

3 maç aradan sonra ligdeki ikinci galibiyetini alan Bahçeşehir Koleji'nde JaJuan Johnson, 25 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Trae Golden 20 sayı ve 8 asistle öne çıkan bir diğer isim oldu. Ayrıca Kırmızı Ejderhalar'da Mangok Mathiang, 16 sayı ve 13 ribaundla double double yaptı. Arel Üniversitesi Büyükçekmece'de maçın en skorer oyuncusu Andrew Andrews, 26 sayı, 8 ribaund ve 8 asistle mücadele etti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR











YORUMLAR

  • 0 Yorum