Avrupa zamanı

Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin, “Bursaspor olarak ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Kimler geldi, kimler geçti. Geçen sezon ING Basketbol Süper Ligi’nde hedefimiz ligde kalmaktı. Şimdi Avrupa’da Frutti Extra Bursaspor’un ‘Ben de varım!’ diyeceği bir sezon geçirmek istiyoruz” diyor.

Avrupa zamanı
04 Eylül 2020 - 17:23
BERTAN ERMAN

"Geçen sezon için şunu söyleyebilirim; sezon başında, Türkiye’nin en önemli markalarından Uludağ ile yaptığımız işbirliği neticesinde güzel bir yıl geçirdik. Hedefimiz ligde kalmaktı; ama haftalar geçtikçe bunu güncelledik. Play-off’u zorlayan bir takım hâline geldik. Güzel bir sezon geçirdik.

Basketbol camiası açısından, seyirci açısından keyifli bir takım olduk. Lige renk kattığımızı düşünüyorum. Lige gerçekten renk kattık. Bursa deplasmanları, diğer takımlar için takip edilebilir deplasmanlar hâline geldi. Bursa’da oyuncular için çok keyifli işler yaptık. Güzel bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum.

Tofaş ile herhangi bir rekabetimiz söz konusu değil. Tofaş, Türkiye’nin lokomotif kulüplerinden biri. Türkiye’nin en önemli ailelerinden birinin sahibi olduğu, Bursa’nın takımıdır. Bizim de ING Basketbol Süper Ligi’ne çıkmamızla Tofaş’ın Bursa’ya kattığı şey şu oldu; bu şehirdeki her basketbolsever, ligde her hafta bir maç izliyor. Bir hafta içeride biz oynuyoruz, diğer hafta Tofaş oynuyor. Bursa’nın basketbol seyircisi, hiçbir haftayı boş geçmiyor. Bursa için çok güzel, avantajlı bir durum. Aynı salonda her hafta bir Süper Lig maçının olması, tüm Bursa için güzel bir şey. Ligde tabii ki rakip oluyoruz; ama Tofaş ile herhangi bir çekişme, rekabet durumumuz yok.

Bursaspor olarak birincisi, elimizde var olduğu kadar harcama yapıyoruz. Maaşların gününde ödenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Olmayan parayı harcamıyoruz. Önceki senelerde biliyorsunuz; basketbolda kimler geldi kimler geçti? Kimler ne takımlar kurdu… Takım kurmak problem değil. Her şey, kağıda atılan imzaya bakar. Bugün bir oyuncu, çok yüksek rakamlara imza atarak ilerleyen zamanlarda alacaklı hâle gelebilir. Böyle bir takım yapıp bir yıl basketbolun, bu işin keyfini sürebilirsiniz; ama bir sonraki sene takım diye bir şey kalmaz. Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Önümüzde çok kötü örnekler var. Güzel örnekler de var. Biz, kötü örneklerden ders çıkarıp iyi örnekle yolumuza devam etmeye çalışıyoruz.

Bursaspor’un armasının olduğu her branşta, Bursaspor’un seyircisi vardır. Hatta seyirciden ziyade, Bursaspor’un taraftarı vardır. Biz bu konuda şanslıyız. Bugün sadece basketbolda değil, futbolda, kadın voleybolda da taraftarımız yerini alıyor. Taraftarımız, armanın olduğu her yerde yerini alıyor. Yani, bugün bir masa tenisi müsabakası olsa ve Bursaspor temsil ediliyorsa, orada taraftarımız olur. Bizi pozitif anlamda çok ileriye götürüyorlar. Bence, Türkiye’nin en önemli taraftarlarına sahibiz. Bursaspor taraftarı, Türkiye’nin en iyi taraftarlarından bir tanesidir.

Türkiye’de geçtiğimiz sene, ING Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk senemizdi ve kalıcı olma hedefiyle yola çıkmıştık. Şimdi Avrupa’da Bursa deplasmanının, Bursaspor takımının çok keyifli bir takım olduğunu göstermek istiyoruz. Yani, kuralar çekilirken 'hem keşke Bursa ile eşleşsek' hem de elde edeceğimiz sportif başarılarla 'keşke eşleşmesek' dedirtmek istiyoruz.

Yabancı takımlar için şehir açısından güzel bir deplasman olur. Avrupa’da, büyük bir hedefimiz yok; sadece Frutti Extra Bursaspor'un “Ben de varım!” diyeceği bir sezon geçirmek istiyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum