Anadolu Efes'ten hem galibiyet hem rekor

Temsilcimiz, üst üste 9. maçını kazanarak kulüp rekorunu geliştirdi.

Anadolu Efes'ten hem galibiyet hem rekor
06 Şubat 2020 - 22:15 - Güncelleme: 27 Şubat 2020 - 00:19
Temsilcimiz, üst üste 9. maçını kazanarak kulüp rekorunu geliştirdi.

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, normal sezonun 24. maçında Zalgiris Kaunas ile karşılaştı.

Maça iyi başlayamayan Anadolu Efes, 3 buçuk dakikadan fazla bir süre sayı kaydedemedi ve basit hatalar yaptı. Zalgiris Kaunas ise, Edgaras Ulanovas ve Thomas Walkup ile 3 sayılık basketler buldu; sonrasında Nigel Hayes’in orta mesafeden kaydettiği isabetle 8-0’lık bir seri yaptı. (6.41) Zalgiris’in bu serisi, Tibor Pleiss’ın boyalı alandan attığı basketle sona erdi. (8-2, 6.26) Başantrenör Ergin Ataman, hücumdaki tıkanıklığı çözmek için, ilk 5’te başlattığı Rodrigue Beaubois ve James Anderson’ın yerine Vasilije Micic ve Krunoslav Simon’u oyuna soktu. Micic-Simon ikilisi, temsilcimizin toparlanmasında büyük rol oynadı. Lacivert Beyazlılar, zaman zaman öne geçse de, ilk 10 dakikayı 20-19 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Vasilije Micic ve Chris Singleton’ın 3 sayılık basketleriyle başlayan Anadolu Efes, Zalgiris karşısında 25-20’lik bir üstünlük yakaladı. Bunun üzerine Litvanya kaçak iddaa temsilcisinin başantrenörü Sarunas Jasikevicius’tan erken mola geldi. (7.57) Zalgiris Kaunas, moladan iyi bir şekilde döndü ve skorda 25-25’lik eşitlik sağladı. (6.41) Buna karşılık Lacivert Beyazlılar’da Rodrigue Beaubois devreye girdi. Ancak Zalgiris de hücumda K.C. Rivers’ın 3 sayılık basketleriyle karşılık verdi ve çeyreğin son 2 dakikasına doğru 40-35’lik bir skor üstünlüğü yakaladı. (2.12) çekişmeli geçen çeyreğin sonlarında Rivers ile hücum hakimiyeti kuran Litvanya temsilcisi, devre arasında soyunma odasına 43-40'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin başlarında Tibor Pleiss, Zalgiris'in basketlerine karşılık veren isim olurken, akabinde ilk 2 çeyreğin suskun ismi Shane Larkin ve Vasilije Micic'ten sayılar geldi; Anadolu Efes skora denge getirdi. (48-48, 6.40) Lakin Zalgiris Kaunas, özellikle Edgaras Ulanovas ile hücumda etkili performansını sürdürdü. Litvanya temsilcisi, aradaki farkı 6 sayıya çıkarınca, temsilcimizden mola geldi. (52-58, 4.26) Mola sonrasında skor aralığını kaçak bahis siteleri için 9 sayıya yaklaştıran Zalgiris'e karşı taraftarının desteğiyle canlanan Efes, Shane Larkin'in çeyrek bitimine 3 buçuk saniye kala attığı 3 sayılık basketle aradaki farkı 'ye düşürdü.

Son 10 dakikaya 65-63 geride giren temsilcimiz, Shane Larkin'in devreye girmesiyle maça ortak olmayı sürdürdü. Dış atışlarda etkili olan Zalgiris Kaunas'un aradaki farkı açmasına izin vermeyen Anadolu Efes, 4 dakikadan kısa bir sürede arayı kapattı ve Sarunas Jasikevicius'u erken molaya sürükledi. (70-71, 6.19) Mola sonrasında 3 sayılık basket bulan Larkin, Lacivert Beyazlılar'ı 73-71 öne geçirdi. (5.42) Krunoslav Simon'un da hücumdaki desteğiyle oyunda hakimiyet kuran Efes, mücadeleyi 96-91 kazandı.

Bu sonuçla Anadolu Efes, ligdeki 21. galibiyetini alırken, THY EuroLeague'deki üst üste 9. maçını kazanarak kulüp rekorunu geliştirdi. Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum