Anadolu Efes, Will Clyburn'ün skorer oyunuyla kazandı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin ikinci hafta mücadelesinde Aliağa Petkimspor ile Anadolu Efes, İzmir'de karşı karşıya geldi. Anadolu Efes Will Clyburn'ün müthiş performansıyla deplasmanda 89-79 kazandı.

Anadolu Efes, Will Clyburn'ün skorer oyunuyla kazandı
09 Ekim 2022 - 16:16 - Güncelleme: 09 Ekim 2022 - 17:27
Hüseyin Demir 

Morgan Prrewıtt ilk yarıya damga vurdu

Aliağa BelediyeSpor Salonunda oynanan karşılaşmaya Petkimspor’lu taraftarlar büyük ilgi göstererek salonu doldurdu. Misafir takım Anadolu Efes; Micic, Buğrahan Tuncer, Zizic, Bryant ve Polonara beşiyle başladı. Maçın ilk sayısını Cem Ulusoy atarken cevabı Vasılıje Micic isabetli üçlüğü ile karşılık verdi. İlk dakikalarda karşılıklı üçlükler ile iki takımda maça tempolu başladı. İlk çeyrek adeta üçlük şov izledik. Zizic pota altında skor üretmeye devam ederken ev sahibi Petkimspor Aldridge’in üçlüğü skoru 18-18 yaptı. Mola dönüşünden sonra Petkimspor tam saha baskıya başladı. Mola dönüşü üçlük resitali kaldığı yerden devam etti. Melson’un son saniye basketiyle Aliağa ilk periyodu 26-22 önde bitirdi.


İkinci çeyrekte skor üretmekte zorlanan Anadolu Efes istediği hücum organizasyonunu kuramadı. Petkimspor geçiş oyunlarından bulduğu sayılarla skoru 35-28’e çekti. Egehan Arna savunmada ve hücumda takımına katkı vererek farkı eritti. Clyburn takımın skor yükünü taşıyarak skoru 46-43 yaptı. İlk yarı 48-45 Petkimspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Silas Melson ilk yarıyı 8 sayı, 3 asist, 2 ribaund ile tamamladı. Morgan Prewıtt 3/4 üçlük isabetiyle 10 sayı atarak takımına önemli katkıda bulundu. Anadolu Efes’te Clyburn 10 sayı, 4 ribaund ile oynadı. PetkimSpor hızlı hücumdan 12 sayı bulurken Anadolu Efes 2 sayı attı. Aliağa Petkimspor ilk yarıyı 10/16 üçlük isabeti ile bitirdi.

İkinci yarı Anadolu Efes geri döndü 



İkinci yarıya iki takımda savunmada sert ve agresif başladı. Anadolu Efes Bryant’ın üçlüğü ile 50-48 öne geçti. Efes cephesi savunmada yardımlaşmayı iyi yaparak Petkimspor’a hücumda nefes aldırmadı. Üçüncü çeyrekte oyunun kontrolü sürekli el değiştirirken Anadolu Efes final periyoduna 64-62 önde girdi. Final periyoduna Anadolu Efes hızlı başlayarak farkı çift hanelere çekti ve Burak hoca molayı aldı. Mola dönüşü Sımmons alley opp ile taraftarları ayağa kaldırdı. Efes maçın bitimine son 5 dakika kala skor üstünlüğünü elinde tutarak farkı açmaya başladı. Anadolu Efes rahat oyunu ile hata yapmadan sahadan 89-79 galip ayrıldı.Maçın en skorer oyuncularından Wıll Clyburn 15 sayı, 6 ribaund, 6 asist ile galibiyette önemli payı oldu. Buğrahan Tuncer 17 sayı, 8 asist ile takımına önemli katkı verdi. Aliağa PetkimSpor'da Morgan Prewıtt 16 sayı, 2 ribaund ile mücadele etti. İsmail Cem Ulusoy'da 15 sayı, 3 asist ile oynadı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum