Anadolu Efes son saniyede kazandı

THY EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes, sahasında Kızıl Yıldız'ı son saniyelerde Micic'in attığı serbest atışlar ile 84-83 mağlup etti.

Anadolu Efes son saniyede kazandı
22 Aralık 2021 - 23:22

Rodrigue Beaubois ve Tibor Pleiss ikilisiyle maça hızlı bir giriş yapan temsilcimiz, henüz ilk çeyrekte farkı da çift hanelere çıkardı ve kontrolü büyük ölçüde eline aldı. İkinci çeyreğe 9-0’lık seriyle başlayan Kızılyıldız, farkı da kısa süre içinde eritti. Konuk ekip, bitime 3.5 dakika kala 37-36’yla skorda bir ara öne de geçerken, temsilcimiz bu bölümde skor bulmakta zorlandı.Devrenin son 1 dakikasına girilirken, Kızılyıldız geriden gelerek 5 sayılık fark yakaladı. Anadolu Efes, iyi başladığı maçın ikinci çeyreğinde zorlanırken, soyunma odasına 46-43 geride gitti.

Soyunma odasından iyi dönen taraf Kızılyıldız, çeyreğin ortalarına doğru 62-53’le farkı da 9’a kadar çıkardı. Anadolu Efes, bu bölümde hücumda temposunu bulmakta yine zorlandı. Bu çeyrekte skordaki üstünlüğünü koruyan Kızılyıldız, final periyoduna 68-65 önde girdi.
Son çeyreğin ilk dakikalarında her iki takım da skor bulmakta zorlanırken, bu bölümde oyunun dengesi değişmedi. Maçın son 5 dakikasına da konuk ekip 74-72’lik üstünlükle girdi.Maçın son saniyelerinde skordaki üstünlüğünü yaptığı basit hatalarla koruyamayan Kızılyıldız, özellikle can yakan toplarda sınıfta kaldı ve bitime 2 saniye kala çizgiye gelen Vasilije Micic 2’de 2 atarak sonucu belirledi.

Anadolu Efes‘te Tibor Pleiss 23 sayı-7 ribaunt, Rodrigue Beaubois 10 sayı-2 asist, Shane Larkin 8 sayı-9 asist, James Anderson 9 sayı-3 ribaunt, Vasilije Micic 21 sayı ve Bryant Dunston 5 sayı-4 ribaunt yaptı.Kızılyıldız‘da Nikola Kalinic 20 sayı-5 asistle oynarken, Nate Wolters 12 sayı-5 asist, Ognen Kuzmic 7 sayı-11 ribaunt, Nikola Ivanovic 9 sayı-4 ribaunt ve Aaron White 6 sayı yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum