Anadolu Efes: Son İç Saha Bükücü

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, normal sezonun 10. maçında AX Armani Exchange Olimpia Milano'nun Medolanium Forum'da konuğu oldu.

Anadolu Efes: Son İç Saha Bükücü
22 Kasım 2019 - 00:44
THY EuroLeague'de Anadolu Efes, normal sezonun 10. maçında AX Armani Exchange Olimpia Milano'nun Medolanium Forum'da konuğu oldu.

Efes, maça Tibor Pleiss'in basketleriyle başlayarak 4-0 öne geçti. (8.50) Temsilcimiz, yaptıkları top kayıplarına ve Sergio Rodriguez'in skorda karşılık vermesine rağmen, Pleiss'ın boyalı alanda, hem hücumda hem de defansta etkili olmasıyla kontrolü elinde tuttu. Anadolu Efes, Chris Singleton'ın basketi sonrasında 9-5'lik bir üstünlük oluşturdu ve bu durum, Olimpia Milano Başantrenörü Ettore Messina'nın erken mola almasına neden oldu. (6.24) İtalya temsilcisi, mola sonrasında üçlükçü kimliğini açtı. Jeff Brooks ve Micahel Roll'un dış atış isabetleri, Olimpia Milano'yu 11-9 öne geçirdi. (4.40) İlerleyen dakikalarda hücum dengesi bozulan Efes, 5 top kaybı yaptığı ilk 10 dakikayı 17-16 geride noktaladı.

İkinci çeyreğin başında Aaron White'ın serbest atış isabetlerine karşılık Alec Peters'ın 3 sayılık basketiyle cevap veren Anadolu Efes, Jeff Brooks ve Aaron White'ın dış atış isabetlerini engelleyemedi; AX Armani Exchange Olimpia Milano farkı 6 sayıya çıkardı. (8.25) Lakin temsilcimiz, boyalı alanı iyi kullandı. Sertaç Şanlı'nın kenardan gelerek hem sayılarda hem de ribaundlarda verdiği katkıya Shane Larkin'in hücum gücü eklendi. Rodrigue Beaubois ve Shane Larkin'in basketleriyle 10-2'lik bir seri yapan Efes, farkı 6 sayıya çıkardı. (3.43) Olimpia Milano, Kaleb Tarczewski'nin kenardan enerjik bir şekilde dönmesiyle, boyalı alanda yorulan temsilcimize karşı 9-0'lık bir seri yapıp bitime 1 dakika kala 39-36 öne geçti. Ancak Anadolu Efes, Pleiss ile farkı 1 sayıya indirdi; daha sonra 4.2 saniye öncesinde gelen serbest atış isabetleriyle ilk yarının skorunu belirledi. Efes, çeyrek sonunda, devreye 41-39 önde girdi.

Lacivert Beyazlılar, üçüncü çeyreğin ilk 1 dakika 15 saniyesinde Chris Singleton'la serbest atış isabetleri bulurken, Tibor Pleiss'tan da smaç geldi. Olimpia Milano Başantrenörü Messina, bir kez daha televizyon molasını beklemedi. (8.45) 6 sayı geriye düşen İtalya temsilcisi, bireysel yetenekleriyle ve yine 3 sayılık basketleriyle oyuna tutunmaya devam etti. Farkın bir açılıp bir kapandığı çeyreğin sonunda Efes, son 10 dakikaya 62-60'lık üstünlükle girdi.

Fakat AX Armani Exchange Olimpia Milano, Shelvin Mack'in yorulan Shane Larkin karşısında art arda basketler bulmasıyla 64-62 öne geçti. (9.07) 14 saniye sonra, Anadolu Efes'in hücum ettiği potanın filesindeki bozulma nedeniyle maça bir müddet ara verildi. Kısa sürede file onarıldı ve oyuna geri dönüldü. Sertaç Şanlı'nın serbest atış isabetleri sonrasında, skorda 64-64'lük eşitlik oldu. (8.53) Karşılaşma bir müddet Olimpia Milano'nun üstünlük kurup Anadolu Efes'in skora denge getirdiği maç, Tibor Pleiss'ın son 6 dakikaya girilirken serbest atış isabetleri sonrasında, 3 dakikadan uzun bir süre boyunca 68-68 beraberlikte takıldı. Skordaki denge, Shane Larkin'in sayılarıyla bozuldu. Sugar Shane, önce içeriden attığı basketle Efes'i 70-68 öne geçirdi. (3.46) ABD'li yıldız, daha sonra 3 sayılık atış sırasında faul aldı ve serbest atışları kaçırmayarak farkı 5 sayıya çıkardı. (3.12) Akabinde Nemanja Nedovic ve Chris Singleton'ın karşılıklı üçlükleri geldi. Sonrasında Krunoslav Simon 2'de 1 serbest atış isabeti kaydetti. (1.29) Fakat Sergio Rodriguez, bir kez daha Olimpia Milano için bir 3 sayılık basket daha kaydetti. (1.10) Son dakikaya 77-74 önde giren Anadolu Efes, en kritik noktalarda Shane Larkin'in çok yönlü özelliğini kullandı ve mücadeleden 81-76 galip ayrıldı.

Temsilcimiz, bu sonuçla 8 galibiyete ulaşıp, dün Barcelona'ya kaptırdığı liderliği maç fazlasıyla aldı. Ayırca Lacivert Beyazlılar, ASVEL'den sonra Olimpia Milano'ya da ilk iç saha yenilgisini yaşattı. Anadolu Efes'te maçın en skorer oyuncusu Shane Larkin, kenardan gelerek 17 sayı ve 5 asitle yıldızlaşırken, Tibor Pleiss 14 sayı ve 12 ribaundla double double yaptı. Ligdeki üçüncü mağlubiyetini alan AX Armani Exchange Olimpia Milano'da Sergio Rodriguez, 11 sayı ve 9 asistle mücadele etti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum