Anadolu Efes Karşıyaka'ya lider gidecek

ING Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında Anadolu Efes, sahasında Darüşşafaka Tekfen'i konuk etti.

Anadolu Efes Karşıyaka'ya lider gidecek
29 Aralık 2019 - 19:15
ING Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında Anadolu Efes, sahasında Darüşşafaka Tekfen'i konuk etti.

Efes, dengede başlayan maçta, skorer oyuncuları Buğrahan Tuncer ve Vasilije Micic'in etkili performanslarıyla farkı 6 sayıya çıkardı. Kontrolü kaybettiğini hisseden Darüşşafaka Tekfen Başantrenörü Selçuk Ernak, erken molaya başvurdu. (6.33) Mola sonrasında Tibor Pleiss ile hücumda etkili olmaya devam eden Efes, Daçka'nın basketlerine karşılık vermeyi başardı ve skordaki aralık çift hanelere yükseldi. (2.38) Kalan dakikalarda da oyundaki hakimiyetini arttıran Anadolu Efes, ilk 10 dakikayı 32-17 önde tamamladı.

Lacivert Beyazlılar, dominant oyununu ikinci çeyreğin başında da sergiledi. Rodrigue Beaubois, Yiğitcan Saybir ve Tolga Geçim'de sayı katkıları alan Anadolu Efes, önceki çeyrekte kaydedilen sayılarla birlikte 11-0'lık bir seri yaptı ve farkı 20 sayının üzerine çıkardı. (8.27) Oyunun kontrolünü kaptıran Darüşşafaka Tekfen, Johnny Hamilton ve Bonzie Colson'ın çabalarıyla toparlanmaya başladı. Kara Panterler, 42-21 geride olduğu andan itibaren, Hamilton-Colson ikilisinden gelen basketlerle 14 sayıya kadar indirdi. (4.44) Ancak Efes, kısa sürede toparlandı ve çeyreğin son 1 buçuk dakikasında Buğrahan Tuncer ile etkili olarak devre arasında soyunma odasına 53-30 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında daha kontrollü oynayan Darüşşafaka Tekfen, karşılıklı sayılar sonrasında, Gary Browne'ın 3 sayılık atışında faul almayı başardı. Faulü yapan Anadolu Efes'in gardı Vasilije Micic, itirazları nedeniyle teknik faul ile cezalandırıldı. Teknik faul sonrasında 4 atış hakkı elde eden Browne, çizgiden kaçırmadı. (6.46) Daçka, bu sayının ardından Tibor Pleiss'ın hücum ribaundunda tiplemesinden sonra Kartal Özmızrak'ın basket faulden verdiği 2+1 sayılık katkıyla farkı bir kez daha 14 sayıya indirdi. (5.30) Ancak Efes, Chris Singleton ve Rodrigue Beaubois'nın 3 sayılık basketleriyle kısa sürede ivme yakalayıp skoru 63-43'e getirdi. (4.28) Darüşşafaka Tekfen, farkı bir ara yeniden 14 sayıya düşürse de, Sertaç Şanlı'nın son saniyede attığı 3 sayılık basket, çeyreğin sonucunu belirledi.

Son 10 dakikaya 71-54 önde giren Anadolu Efes karşısında farkı yavaş yavaş eriten Darüşşafaka Tekfen, farkı 10 sayıya indirdi ve maça ortak olacak seviyeye geldi. (3.43) Aranın kapanmasıyla rotasyondan vazgeçen Efes, kısa sürede toparlandı ve karşılaşmayı 89-83 kazandı. İlk devrenin son haftası öncesinde liderliğini sürdüren Anadolu Efes'te Tibor Pleiss, 22 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Buğrahan Tuncer de 18 sayı ve 7 ribaundla öne çıktı. Efes, ligin 15. haftasında, 2. sırada yer alan Pınar Karşıyaka'nın konuğu olacak.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR 

YORUMLAR

  • 0 Yorum