Anadolu Efes'in serisi uzadı

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, Playoff Çeyrek Final Serisi'nin 3. maçında, deplasmanda Real Madrid'e 80-76 kaybetti.

Anadolu Efes'in serisi uzadı
27 Nisan 2021 - 21:45
Skor bakımından kısır başlayan maçın ilk çeyreğine Anadolu Efes'in 9'da 1 dış atış isabeti bulması ve Real Madrid'in 4 top kaybı yapması dikkat çekti. Hücumda bir tık daha fazla üretken olan İspanya temsilcisi karşısında Rodrigue Beaubois'nın son saniyelerde bulduğu üçlükle skora denge geldi ve ilk 10 dakika 15-15'lik eşitlikle tamamlandı. Efes, ikinci çeyreğin ilk 3 dakikasında, Beaubois'nın hücumdaki etkisiyle 12-2'lik bir seri yakaladı ve farkı çift hanelere çıkardı. (17-27) Real Madrid buna Fabien Causeur'ün art arda bulduğu basketlerle karşılık verdi. Ancak Real karşısında Micic'in devreye girmesiyle Lacivert Beyazlılar, devre arasında soyunma odasına 38-28 üstün gitti.

İspanya temsilcisi, üçüncü çeyrekte farklı hücum ve savunma opsiyonları kullansa da, Vasilije Micic'in birçok durumda çözüme ulaşması, Anadolu Efes'in oyunun kontrolünü kaybetmemesini sağladı. Aradaki farkı koruyan temsilcimiz, son 10 dakikaya 58-48 önde girdi. Dördüncü çeyrekte Real Madrid'in arayı kapattı ve maça ortak oldu. Son dakikaya 76-75 önde giren Efes, Real'in üçlüklerdeki etkisini dindiremedi ve son 51 saniyeye girilirken üstünlüğü rakibine kaptırdı. (78-76) Temsilcimiz, son dakikalarda fırsatları değerlendiremedi ve mücadeleyi 80-76 kaybetti. 

Seride durumu 2-1'e getiren Real Madrid'de Sergio Llull, 20 sayı ve 7 asistle öne çıktı. Efes'te Vasilije Micic'in 29 sayı, 6 asist, 3 ribaund ve 3 top çalmalık performansı, serinin son bulması için yeterli olmadı. Dördüncü maç,  29 Nisan Perşembe günü yine İspanya'da oynanacak. 

Foto: EuroLeague

YORUMLAR

  • 0 Yorum