Anadolu Efes derbide liderliğini korudu

ING Basketbol Süper Ligi’nin 12. haftasında lider Anadolu Efes, ezeli rakibi Fenerbahçe Beko’yu Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk etti.

Anadolu Efes derbide liderliğini korudu
14 Aralık 2019 - 19:23
ING Basketbol Süper Ligi’nin 12. haftasında lider Anadolu Efes, ezeli rakibi Fenerbahçe Beko’yu Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk etti.

Fenerbahçe Beko, maça Tibor Pleiss’ın basketiyle başlayan Anadolu Efes’e karşı Nando De Colo’nun art arda bulduğu 3 sayılık basketlerle 6-2 öne geçti. (8.23, 6.31) Efes, De Colo’nun sayılarına Chris Singleton ve Buğrahan Tuncer ile karşılık verip 7-6’lık üstünlük elde etse de, Derrick Williams’ın kaydettiği sayı sonrasında Sarı Kanaryalar, maçın ilk televizyon molasına 8-7 önde girdi. (4.31) Hakemler, mola sırasında Williams’ın basketini videodan inceledi; 2 sayılık basket kararında bir değişiklik olmadı. Dönüşte Shane Larkin ile etkili olan Anadolu Efes, ilk 10 dakikayı 17-14 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte etkili hücumunu sürdüren Lacivert Beyazlılar, Chris Singleton’dan gelen 3 sayılık basketle farkı 6 sayıya kadar çıkardı. (7.33) Fenerbahçe Beko, buna karşılık 10-3’lük bir seri yapıp 26-25 öne geçti ve Anadolu Efes’ten mola geldi. (4.48) Ancak Sarı Kanaryalar’ın üstünlüğü kısa sürdü. Mola sonrasında Buğrahan Tuncer’den gelen üçlük ile bitime 4 buçuk dakika kala bir kez daha üstünlüğü eline alan Efes, karşılıklı sayılarla geçen yaklaşık 3 buçuk dakikada eşitlenen skorda öne geçmeyi başaran takım oldu. Çeyreğin son dakikasında Shane Larkin’den 3 sayılık basket gelirken, Melih Mahmutoğlu boyalı alandan farkı 1 sayıya düşüren sayıyı kaydetti. Anadolu Efes, devre arasında soyunma odasına 35-34’lük üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe Chris Singleton ve Vasilije Micic’ten gelen basketlerle başlayan Efes, kısa sürede farkı 6 sayıya çıkardı. Bunun üzerine Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic, çözümü erken molada buldu. (8.58) Lakin mola sonrasında da işler Anadolu Efes’in lehine ilerledi; Krunoslav Simon’un 3 sayılık basketi, farkın 9 sayıya çıkmasını sağladı. (8.11) Larkin ve Simon ile hücumdaki kontrolü sürdüren Efes, Vasilije Micic’in kaydettiği dış atış isabetiyle bu maçta ilk kez skor aralığını çift hanelere çekti. (4.26) Fenerbahçe Beko’dan bir mola daha gelse de, alınan molalar sonrasında oyunun gidişatı, Sarı Kanaryalar için aleyhine ilerledi. Son 10 dakikaya 61-44 önde giren Anadolu Efes, kalan sürede rahat bir oyun çıkardı ve karşılaşmayı 79-66 kazandı.

Ligde 12 maçta 11 galibiyete ulaşarak liderliğini sürdüren Anadolu Efes'te 5 farklı oyuncu çift hanelere ulaşırken, Shane Larkin 14 sayı, 6 asist ve 3 ribaunda öne çıktı. Fenerbahçe Beko'da Nando De Colo, 17 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum